Sportchefen om Hansen: "Defensivt stark"

En VM-spelare gör entré i truppen. Håll med om att det låter spännande. Men räkna inte med att Isak Hansen kommer att ösa in en massa poäng, nä. "Det är inte därför vi har värvat honom", säger sportchefen Pelle Johansson och berättar att fler spelare kommer att presenteras inom kort.

Isak Hansen för Norge i VM förra året under en match mot Tjeckien. Nu är den unge norske backen klar för spel i VH.

Isak Hansen för Norge i VM förra året under en match mot Tjeckien. Nu är den unge norske backen klar för spel i VH.

Foto: Ints Kalnins

Ishockey2024-05-22 14:17

En norrman, i Vimmerby Hockey. Jo, så blir det. Och det är ingen dussinspelare som VH har värvat, utan en spelare som nyss lirat i världsmästerskapen i Tjeckien. 

Har ni haft spaning på honom under en längre tid?

– Vi fick ett tips om honom i ett relativt tidigt skede och kollade såklart upp honom. Det framgick också tydligt att han vill fortsätta sin karriär i Sverige för sin utvecklings skull och ja...så blir det, säger Pelle Johansson. 

Vad kan du berätta om honom som spelare?

– Trots sin unga ålder (20 år), så är det en stabil spelare, inte "flashig" på något sätt, utan defensivt stark. Det är ingen hemlighet att vi säkert kommer att tillbringa en hel del tid i egen zon när vi ska spela i Allsvenskan, då passar han in bra i vårt lagbygge. Det är ingen poängstark back på något sätt, visst...det får han gärna vara, men det är inte därför vi har värvat honom. 

Kontraktet med Hansen kommer att gälla från och med den 1 augusti. 

Hur är det för övrigt med kontrakten. Skriver ni längre kontrakt med spelarna när ni nu tar steget upp?

– Ja, så blir det. I Vimmerby Hockey har vi tidigare haft sju månader, nu kommer det att bli längre rakt av.

Hur långa?

– Det vill jag inte säga, men de är längre. 

undefined
Isak Hansen gjorde en säsong för Leksand som junior och fick chansen i en SHL-match.

Med värvningen av Isak Hansen är nu sju backar klara i Vimmerby. Klubbikonen Pelle Ström är än så länge inte en av dem, i alla fall inte officiellt. 

Hur blir det med Ström?

– Vi har en dialog och vår önskan förstås att han är med på den här resan, sen har vi det här berömda livspusslet som måste klaffa också. 

Pelle Johansson berättar vidare att truppen kommer vara något större än i Hockeyettan och att de räknar med nio backar, 13–14 forwards och två målvakter. Nu är mer än halva truppen klar – och fler spelare är på ingång. Och mer än så, mycket tyder på att några redan är klara. 

– Det kan nog vara så. Det rullar på och det kan bli så att vi presenterar flera spelare här i närtid, säger sportchefen något hemlighetsfullt och utan att avslöja vem eller vilka det handlar om. 

Tränarjakten då. Hur nära är ni en lösning?

– Jag har mycket goda förhoppningar om att det snart ska lösa sig, men så länge jag inte har något på papper än så törs jag inte gå ut med det. Vi vet att det kan svänga fort. 

Isak Hansen

Ålder. 20 år

Klubbar genom åren: Brynäs, Storhamar, Gjövik, Leksand, Sparta Sarpsborg.

Landskamper: 35 (Inklusive två VM-turneringar)

Juniorlandskamper: 16 (Inklusive två JVM-turneringar)

Kuriosa: Son till Mads Hansen som var landslagsspelare för Norge och gjorde sju säsonger med Brynäs i SHL. Han spelade även för Hammarby och Oskarshamn i Allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!