"De andra lagen har julafton mot oss"

Virserum lyckades besegra jumbon Motala – till slut. Men det krävdes straffar. John Höggren satte det avgörande 6-5-målet.

Foto:

Ishockey2018-02-08 21:00

Trots segern var det knappast någon feststämning i Virserums omklädningsrum efter straffavgörandet i Motala ishall. Det här var en match som VSGF borde ha vunnit under ordinarie tid.

– Det känns nästan pinsamt att vi inte tog tre poäng. Men nä, det vill sig inte just nu. Det märks att inte självförtroendet är på topp, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Vad är det som inte stämmer?

– Vi släpper in för enkla mål och är för ängsliga i egen zon. Det är julafton för de andra lagen att möta Virserum just nu. Jag tror att vi måste släppa fokuset på tabellen – och bara köra på.

Faktum är att den avsågade jumbon Motala skakade Virserum rejält. De hade ledningen med 1-0, 2-1, 3-2 och 4-3.

Det var först i slutet av matchen som gästerna vaknade och fick fart på målfabrikationen. Och det höll på att ge tre poäng...

Med 40 sekunder kvar av den tredje perioden satte Simon Dahl 5-4 till VSGF. Men bara tolv sekunder senare kvitterade Motala.

– Det positiva är att vi tog säsongens första bortaseger i Alltrean. Det är något att bygga vidare på, säger Fredrik Pettersson.

Efter elva spelade omgångar ligger Virserum femma i Alltrean.

Målskyttar: Simon Dahl 2, Daniel Appelqvist, Robin Ekström, Jim Nordh och John Höggren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!