De är tippade att ta hem södra Hockeyettan

Snart brakar det igång. Vi har en hel hockeysäsong att se fram emot. Så här tror tränarna i södra hockeyEttan att serien slutar. Troja och Tranås var de mest tippade.

Här är tränarna för de tolv lagen i södra hockeyettan samlade i Ljungby för den årliga upptaktsträffen.

Här är tränarna för de tolv lagen i södra hockeyettan samlade i Ljungby för den årliga upptaktsträffen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-09-09 15:30

Vackra Ljungby Arena var platsen för årets upptakt i södra Hockeyettan. Här fanns representanter från alla de tolv lagen, där Vimmerbys Peter Nordström var en av dem. Trots att just VH vann grundserien förra säsongen, så var det ingen av tränarna som tippade Vimmerby som etta. 

Istället var det inte oväntat Troja/Ljungby som fick flest tränarröster. 

–  Det är krav vi får leva med och hantera. Vi har ett favorittryck på oss och det är så det är för Troja med de förutsättningar vi har här, säger sportchefen Daniel Håkansson. 

Han tycker att Ljungbys stolthet har ett starkt lag, som vanligt. 

–  Vi har stärkt upp med ett par killar som är bra. Vi får också hoppas att vi klarar oss från för mycket skador, vilket vi hade stora problem med under försäsongen förra året och i Allettan. 

Vad är målet?

–  Hela föreningen har ambitionen att vi ska tillbaka till hockeyAllsvenskan tids nog. Men mycket styrs av ekonomin. 

Vimmerby var ett spöke för er förra säsongen. Varför?

–  Det blir så med vissa lag. Det blir mentalt till slut. 

Troja/Ljungby fick sex av de tolv guldtipsen. Tranås är också en het kandidat. Fyra tränare tror på TAIF som slutsegrare. Kallinge, som vann Allettan förra säsongen, fick en röst, liksom Kalmar. 

Noterat från upptaktsträffen är att spelaromsättningen i de  flesta lagen varit stor, som vanligt. Många lag har bytt ut minst halva spelartruppen. Detsamma gäller HC Dalen, där kontinuitet annars varit ett ledord de senaste säsongerna. 

–  Vi brukar inte få in så många nya spelare som vi fått in i år, men det är samtidigt ganska så kul. Vi har många unga killar med ett stort driv, säger mångårige tränaren och förre elitspelaren Per Gustafsson. 

Här märks bland annat Kalle Smedberg, som spelade ett par matcher med Vimmerby Hockey förra säsongen.

 –  Kalle har sett väldigt bra ut under försäsongen och är den spelare som gjort flest mål för oss så här långt. 

Gustafsson ser fram mot vinterns möten mot Vimmerby.

–  Det är kanske de allra roligaste matcherna under säsongen. Det har utvecklats till någon sorts av hatkärlek när vi möts. Det är ofta ganska tuffa och hårda matcher, precis som det ska vara. 

Det lär det också bli när rivalerna Nybro och Kalmar möts. De är av många tippade i toppen och de stöter på varandra redan i den första omgången. Vimmerby åker till Halmstad i premiäromgången. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!