"De direkt avgörande matcherna borde man vilja spela"

Den södra division 1-seriens sista omgång blir ett riktigt nervpiller. Nybro, Vimmerby, Tranås och Kallinge/Ronneby gör upp om tre platser till allettan. – Det är de direkta avgörande matcherna man borde vilja spela som ishockeyspelare, säger Vimmerbytränaren Jeff Hällegard inför kvällens match mot Kristianstad.

Lagkapten Markus Modigs i samtal med tränaren Jeff Hällegard under tisdagsträningen, den sista inför den viktiga och avgörande match mot Kristianstad. Tar VH två eller tre poäng blir det allettan, annars får de hoppas på övriga resultat.

Lagkapten Markus Modigs i samtal med tränaren Jeff Hällegard under tisdagsträningen, den sista inför den viktiga och avgörande match mot Kristianstad. Tar VH två eller tre poäng blir det allettan, annars får de hoppas på övriga resultat.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2016-12-14 09:00

Om serieledande Kristianstad gjort sin plikt och slagit Kallinge/Ronneby i måndags hade Vimmerby varit klart för allettan redan innan avslutningsomgången. 
Nu blev det inte så och läget är annorlunda. 
Kvällens avslutande grundserieomgång blir en hyperrysare och på papperet har Vimmerby en tuff uppgift att ta itu med.

Vimmerbyfansen får fortsätta att tugga sina naglar medan spelarna möter just Kristianstad på bortais.
– Det gäller att vi åker dit och tror på att vi kan vinna. Det handlar om att vilja delta och inte förminska sig själv utan att man verkligen gillar den här typen av matcher, säger Jeff Hällegard. 
Kristianstad jagar seriesegern men stoltserar visserligen med två förluster i följd. 
– Kristianstad är ett stort och tungt lag så det krävs att alla spelare är med. Det här är en Stanley Cup-final på denna nivå för oss och det borde vara det man tränar för varje dag, säger Jeff Hällegard. 

Den senaste månaden har Vimmerby bara förlorat en match under ordinarie tid och den kom i lördagens derbymatch mot Tranås. 
– Jag satt hela söndagen och tittade på den matchen – och den är inte så dålig som man tror. Det handlar om att vi gör en del fel, de får mål i rätt lägen och vi missar massor med lägen. Resultatet och konsekvensen blir ju katastrof när matchen slutar 2–6 i en sån match.     

Hur viktigt är det för er att komma till allettan?
– Det är klart att det är viktigt. Det är det vi jobbar för varje dag och det gör ju alla lag men målet är att vi ska ta oss dit.
Som ni kan se i faktarutan här ovanför blir det en rafflande avslutning och på frågan om de ska ha koll på hur det går i övriga matcher svarar Hällegard:
– Vårt fokus ligger på att vi ska spela vår match och skita i allt annat, så klart. Vi kan inte hålla på och fundera på vad alla andra lag gör. Vi vet att vi kan mäta oss med Kristianstad.  

Två spelare missar kvällens match: Oscar Josefsson (feber) och Helge Holmstrand (förkyld). 
Tillbaka i laget är backlånet från Färjestads J20-lag, Alexander Leandersson. Han går in bredvid Petter Runesson. 
Även kaptenen Markus Modigs är redo för spel efter tacklingen som han fick mot huvudet i derbyt. 
– Han tränade i går (måndag) och i dag (tisdag).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!