De får VH möta i playoff 3

Vimmerby Hockey ställs mot Kristianstad IK i playoff 3. Det blev klart vid Hockeyettans valprocedur idag.

Kristianstad nästa för Vimmerby Hockey i playoff 3.

Kristianstad nästa för Vimmerby Hockey i playoff 3.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-10 11:25

Efter två raka segrar mot Troja/Ljungby i playoff väntar nu Kristianstad IK för Vimmerby Hockey i playoff 3. Därmed blir det en repris på matchserien i playoff 3 våren 2017. Den gången gick Kristianstad vidare till kvalserien.

Matchserien börjar i Vimmerby på tisdag, med retur i Kristianstad på fredag, och eventuell en tredje och avgörande match i Kristianstad på lördag.

– Först och främst är jag nöjd med insatserna mot Troja, det har stärkt oss. Kristianstad, har pressen på sig med sin satsning och måste vinna. Det kan bara vara en fördel att de måste vinna, och det måste gynna oss att vi vill vinna. Vi har redan överraskat i år. Vi måste se till att vår vilja är starkare än deras måste att vinna, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky i dagens direktsändning. Kristianstad var det sista seedade laget i playoff och fick Vimmerby på sin lott.

– Jag var ganska förberedd på att det skulle bli Vimmerby. Det blir en tuff uppgift mot Vimmerby, men vi tar det där ifrån, säger Kristianstads tränare och sportchef Mikael Gath.

I Vimmerbys omklädningsrum gick snacket så här efter det stod klart att det blir Kristianstad.

– Vi har jobbat jättehårt med vårt försvarsspel hela säsongen, och vi går in med en jättebra känsla inför Kristianstad, säger Vimmerby Hockeys målvakt Tomas Rydén, som också var med i sändningen.

Matcherna i playoff 3:

Krif - Tranås Boden - Huddinge

Östersund - Hudiksvall

Kristianstad - Vimmerby Hockey

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!