De här lagen får VH möta i Allettan

Som ni vet kan Vimmerby andas ut, släppa ner axlarna och nu se fram mot Allettan. Det blev klart i söndags efter en stark insats mot Halmstad. Men vilka får VH då möta förutom de fyra andra lagen från den södra serien? Jo, det blir en kombination från lag från den västra och östra serien.

Nu kan Vimmerby se fram mot spel i Allettan igen.

Nu kan Vimmerby se fram mot spel i Allettan igen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-01-04 11:26

Kommande söndag är det preliminärt dags för premiär i Allettan. Det är klart att Vimmerby återigen ställs mot Troja, Karlskrona, Nybro och Mörrum från den södra serien. Vi tog ett snack med Sonny Lundwall i Hockeyligan i ettan för att få reda på vilka de andra fem lagen är. Precis som de senaste upplagorna blir det en geografisk uppdelning för lagen från den östra och västra serien. Några av dem hamnar i den norra Allettan, några i den södra. 

– Den östra serien är inte färdigspelad än och det står mellan Hanviken och Strömsbro om den sista platsen, säger Lundwall. 

Nu ska inte det ha någon betydelse för Vimmerbys del, då vinnaren där tar plats i den norra Allettan. 

Förstår vi Lundwall rätt så innebär det att seriesegraren i den västra serien, Huddinge, och trean Visby, kommer att spela i den södra Allettan – och att de tre första lagen från den östra: Dalen, Mariestad och Skövde gör detsamma. 

Vilket lag som VH möter i premiären är inte officiellt, men enligt uppgift kan Skövde vara ett hett tips. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!