De klubbarna jagade VH-backen

Pontus Näsén. Lägg det namnet på minnet. Den offensive backen har imponerat på försäsongen och spås en lysande framtid. Här är hans tankar inför seriepremiären.

Pontus Näsén har fått mycket förtroende på försäsongen – och gjort det bra. På söndag börjar allvaret när HC Dalen kommer till Vimmerby ishall.

Pontus Näsén har fått mycket förtroende på försäsongen – och gjort det bra. På söndag börjar allvaret när HC Dalen kommer till Vimmerby ishall.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-09-15 12:00

Minns ni den förra säsongen? Vimmerby briljerade i Allettan och tog sig direkt till playoff 2. I det läget levde drömmen om Hockeyallsvenskan i allra högst grad.

Då kom baksmällan.

När det gällde som mest presterade Vimmerby som sämst. Visby/Roma skickade iväg VH-spelarna på en alldeles för tidig semester. Det var i alla fall känslan.

Andra klubbar

Nu är Vimmerby Hockey redo för en ny säsong. Precis som vanligt har det hänt otroligt mycket i truppen. Det är nya tränare – och tio nya spelare.

Ser man till försäsongen har Pontus Näsén stora förutsättningar att bli en sensation i VH-tröjan.

22-åringen från Dalarna har varit en av lagets bästa spelare i match efter match.

Själv säger han så här:

– Det har väl känts helt okej. Jag försöker att inte lägga någon energi på vad andra tycker om mig. Laget är det viktiga.

– Det känns bra inför premiären. Vi har vunnit många matcher och spelat bra på försäsongen.

Varför blev det Vimmerby för din del?

– Jag fick en väldigt bra känsla när Daniel Stolt hörde av sig och presenterade upplägget i Vimmerby. Det var ett enkelt val, trots att en del andra klubbar hörde av sig.

Vilka...?

– Utöver min dåvarande klubb Arboga var Kalix, Kiruna och Enköping intresserade. Men jag pratade inte så mycket med dem. Det behövdes inte. Jag hade redan bestämt mig.

"En bonus"

Pontus Näsén är fostrad i Mora IK, där han nådde spel med klubbens J20-lag innan flytten gick till Malungs IF (division två) och IFK Arboga (division ett).

– Jag kom till Mora när jag var elva år gammal. Det är en bra klubb att utvecklas i. Min första säsong med J20-laget fick jag träna ganska mycket med A-truppen. Det var nyttigt.

Noterbart är att Näsén aldrig har spelat i något distriktslag.

– Nä, jag var väl inte tillräckligt bra. Jag var rätt liten i den åldern, lite sen i utvecklingen.

Som senior har du snittat drygt en poäng per match. Kan vi förvänta oss något liknande i Vimmerby?

– Jag har ingen sådan målsättning. Jag är här för att utvecklas som spelare och komma så långt som möjligt med laget. Det är bara en bonus om det trillar in några poäng.

Vad har du för mål med hockeyn på lite längre sikt?

– Jag vill spela så högt upp som möjligt. Det vore roligt att i alla fall få testa på allsvenskan.

Stort intresse

På söndag är det seriepremiär mot HC Dalen.

Pontus Näsén längtar efter att få spela inför sin nya hemmapublik.

– Jag har hört att det brukar vara mycket folk på matcherna. Överlag är jag överraskad över det stora hockeyintresset i Vimmerby. Jag är inte riktigt van vid det, men det är bara kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!