VH-trion har fått kontraktsförslag: "Upp till dem"

Första VH-förlängningarna kan komma att presenteras inom kort. Klart är i alla fall att en trio spelare fått erbjudande från sportchefen Pelle Johansson. "Det finns ett avtal att ta ställning till", säger Johansson.

Arbetet med att få ihop ett lag inför nästa säsong pågår för fullt. Vi kan nu berätta om tre VH-spelare som fått kontraktsförslag från Pelle Johansson.

Arbetet med att få ihop ett lag inför nästa säsong pågår för fullt. Vi kan nu berätta om tre VH-spelare som fått kontraktsförslag från Pelle Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-29 19:30

Det finns att göra för människorna på kansliet i ishallen i Vimmerby. Inte minst för sportchefen Pelle Johansson. 

Vi kan berätta att han i alla fall hunnit med att presentera kontraktsförslag till åtminstone tre spelare i den befintliga VH-truppen. 

Den första är den unga talangen Adam Petersson. 

– Han har att avtal att ta ställning till, absolut. Det finns hur mycket som helst där. Han gör det väldigt bra i sin första seniorsäsong. Där ser jag en uppsida, helt klart, säger Johansson.

Och en del i strategin med att behålla mycket egna produkter?

– Jaja. Finns förmågan är det ingen tvekan. Har vi en Vimmerbyspelare kontra någon annan och det är någorlunda liknande i kvalitet kommer jag alltid gå på Vimmerbyspelaren.

Vi har uppgifter på att ni gärna vill ha kvar Isac Andersson. Hur är det med honom?

– Samma där. Det finns ett avtal att ta ställning till. Vi vill ha med honom på tåget. Han har fått ett förslag, sen är det upp till dem (spelare och agent). Sen vet ju inte jag det, men de kan ha fått förslag från andra ställen. 

Föga förvånande har också Eddie Levin, som gjorde en riktigt stark kvalserie och imponerande säsong överlag, fått ett erbjudande. 

– Det är egentligen likadant med Eddie. Han har gjort det bra, och där har vi en till Vimmerbykille vi vill behålla. Klart han ska få ett förslag med tanke på hur pass bra han har gjort det. Men jag kan tänka mig att han också fått förfrågningar från andra klubbar.

I helgen blev Erik Fernhall presenterad av Alvesta i Hockeyettan, därmed lämnar backen Vimmerby Hockey.

Har du hört något från andra spelare, som fått erbjudanden från andra klubbar och kan vara på väg bort?

– Nej, det har jag inte. Hade vi missat allsvenskan hade jag varit ganska säker på att vi hade tappat två-tre spelare. Men, ja... Jag tror de trivs här i Vimmerby. 

– De hade säkert kunnat få några ytterligare tusenlappar någon annanstans, men rollen som erbjuds är jäkligt viktigt.

Pelle Johansson vill lyfta fram människorna runt laget som en stor bidragande faktor till att VH-spelarna trivs så bra i klubben.

– Det kanske inte är så konstigt att de vill va kvar, men jag tror samtidigt vi byggt upp något unikt. Jag tror grabbarna trivs jäkligt bra här. Man ska ge en jäkla eloge till de som jobbar nära och runt laget; materialare, vaktmästare och så vidare. Det blir något speciellt här, och det ska de ha kredd för.

– Som sagt finns det säkert mer pengar på annat håll, men jag tror de vill vara med på resan. 

Kulturen som byggts upp i och utanför omklädningsrummet är också något som lyfts fram. 

– Och där är de ledande spelarna sjukt viktiga i att sätta standarden på ett bra sätt. På vissa håll kan spelare säkert tycka att det blir för mycket eller för slappt. Här har vi hittat en bra balans. Man tjatar mycket om den dagliga verksamheten, men den är så viktig, och hur vi vill att den ska se ut har de flesta köpt in sig på.

När det kommer till ledande spelare, och kulturbärare, som varit i klubben länge tänker man såklart direkt på Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Pelle Ström. 

Hur går snacket med dem?

– Jag har svårt att se att vi inte ser dem här ute i augusti, säger Pelle Johansson.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!