Vilken insats, VH! • Kämpade heroiskt – de var bäst

Vimmerby Hockey hade en mycket tuff uppgift, borta mot Halmstad. Hur det gick? Seger med 5–4 efter en riktig kämpainsats. Här är betygen.

Vimmerby spelade en tuff match borta mot Halmstad.

Vimmerby spelade en tuff match borta mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-10 21:19

5 stjärnor: Carl Sjöberg

Tung, robust, svårstoppad. Carl Sjöberg har varit en av Vimmerbys bästa i Allettan. Inget undantag borta mot Halmstad. Det var han som på egen hand "fixade" en utvisning i första perioden, som VH gjorde mål på. Lagets första i Allettan. I övrigt var han mycket nyttig och satte iskallt en straff i ett VH som gick stenhårt på sin tunna forwardsbesättning. 

4 stjärnor: Anton Carlsson

Vilken match han gjorde. När så många offensiva krafter var borta tog verkligen Anton sitt ansvar. Hammers hade svårt att hinna med när han skrinnade loss och var så skicklig på att behålla pucken inom laget och också ta in den i offensiv zon. Ordnade också en straff i spel fyra mot fem, som Carl Sjöberg förvaltade till 2–4. 

3 stjärnor: Adam Petersson

Målchans. Klart att han satte den då. Inte bara en gång, utan två. Dessutom i powerplay. Petersson visade igen att han är Vimmerbys kanske bäste avslutare. Nu gjorde han två vackra mål. 

2 stjärnor: Pelle Ström

Snacka om att kliva fram. Vi är vana vid att Pelle Ström, den trygga backklippan alltid gör ett stort och viktigt jobb i defensiven. Så även denna gång. Nu blev han dessutom målskytt när han trampade runt Halmstadburen och prickade in 3–5 i slutet. 

1 stjärna: Martin Pärna

Visst, såklart. Hemma på mammas gata eller alla fall sitt andra hem i hockeyhallen i hemstaden Halmstad utmärkte sig Martin. Mot sina gamla lagkamrater. Spelsugen till tusen, men ändå osäker till spel efter skadan mot Mariestad i söndags. Så vad göra...? Briljera förstås. Pärna var vass, inte minst i den första perioden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!