De vill spela högre upp i seriesystemet

Jesper Norbäck och Tomas Rydén. Det är två spelare som Vimmerby Hockey kan gå miste om till nästa säsong. "Jag siktar på att spela i Allsvenskan", säger målvakten Rydén.

Målvakten Tomas Rydén kan ha gjort sin sista match för Vimmerby Hockey.

Målvakten Tomas Rydén kan ha gjort sin sista match för Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-04-15 19:30

Det blåser positiva vindar i Vimmerby Hockey nu. I tisdags gjorde man klart med Phil Horsky, som ska leda laget även nästa säsong. Drömbeskedet gör att VH nu kan fokusera fullt ut på att förlänga kontrakt och värva nya spelare. Man har redan förlängt med sju spelare från förra säsongens trupp samtidigt som man värvat målvakten Gustav Bågenvik. 

En viktig pjäs som dock ännu inte förlängt med VH är Jesper Norbäck, poängkungen som anslöt inför play off i vintras och som direkt gjorde avtryck (tio poäng på sju matcher). Nu förklarar han hur tankarna går inför den kommande säsongen:
– Jag har lite anbud från olika klubbar och ska snart ta ett beslut. Vimmerby är intresserade av en fortsättning och jag trivdes jättebra där. Det är ett alternativ jag håller högt upp, säger Jesper Norbäck.

Helst av allt vill han dock spela högre upp än division ett.
– Jag vill testa att spela högre upp och om det kommer ett förslag som känns bra så kommer jag att köra, säger Norbäck.
Finns det intresse från klubbar i Allsvenskan?
– Ja, det finns det. Mer än så vill jag inte säga.
När kommer du att bestämma dig?
– Min förhoppning är att ha det klart den här veckan.

En annan nyckelspelare som inte heller skrivit på nytt kontrakt med VH är målvakten Tomas Rydén, som har en kanonsäsong bakom sig. Han vill, likt Norbäck, helt spela högre upp.
– Jag siktar på att spela i Allsvenskan. Det finns inget konkret i nuläget men jag pratar med några klubbar. Jag inte vill nämna vilka det är, säger Rydén.

Att fortsätta i VH är dock inget han utesluter.
– Nej, jag trivs bra i stan och i föreningen. Nu förlängde ju Phil (Horsky) också så det är klart att det hjälper till. Han är en jättefigur i Vimmerby och har tagit oss till play off 3 två år i rad.
Hur går snacket mellan dig och VH då?
– Vi har ett bra och kontinuerligt snack. Vi vet var vi har varandra. Skulle det inte bli spel i någon serie högre upp så kan jag mycket väl tänka mig att stanna.

Rydén är samtidigt tydlig med att han inte kommer att stressa fram något beslut.
– Jag vill visa upp mig på en högre nivå, vilket jag känner att jag har i mig. Men jag söker efter ett lag där jag i så fall får förtroende och chansen att få bevisa mitt spel i en högre serie. Det måste kännas bra till 100 procent i magen. 

Jesper Norbäck vill prova på spel högre upp än division ett.
Jesper Norbäck vill prova på spel högre upp än division ett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!