Tränaren har bra koll på Vimmerby Hockey

De kallades Vilda Väsby under sin säsong i Elitserien i mitten av 1980-talet. Vi får se om det kommer gå vilt till när de gästar Vimmerby tisdag kväll. "Jag har bra koll och har sett Vimmerbys alla matcher i Allettan", säger tränaren Jussi Salo.

Väsby kommer till Vimmerby på tisdagen.

Väsby kommer till Vimmerby på tisdagen.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-12-27 20:30

Väsby har ett särskilt kapitel i den svenska hockeyhistorien. Laget norr om Stockholm tog sig i mitten av 1980-talet sensationellt hela vägen till sportens finrum. Väl där gick det inget vidare, utan Väsby lyckades bara knapra ihop ett fåtal poäng. 

Något av en sensation var det också då laget kvalificerade sig för Hockeyallsvenskan inför förra säsongen. Sejouren blev bara ettårig och nu är klubben tillbaka i Hockeyettan. Och där är vi. Nu väntar två matcher mellan Vimmerby och Väsby inom loppet av bara tre dagar. Med viktiga poäng på spel för båda lagen.

– Kul. Jag gillar back-to-back-möten. Det brukar väcka extra känslor bland spelarna när man får möta samma lag på kort tid, säger den finske tränaren Jussi Salo. 

Han är ny för säsongen och har ett förflutet i bland annat AIK, Boro/Vetlanda, Lindlöven och Vita Hästen. 

Vad säger du om Väsbys start i Allettan?

– Det har gått helt okej. Vi vann premiären borta mot Karlskrona och gjorde det bra då. Vi vann också mot Tyresö/Hanviken och Dalen. Tio poäng så här långt är klart godkänt. 

Har du bra koll på Vimmerby?

– Bra och bra. Jag har scoutat dem och sett varje match de spelat i Allettan på video. Så, ja...jag känner att jag har koll på det jag behöver veta. 

I Väsby återfinns backen Jacob Spångberg, som är en av lagets stjärnor. För många VH-kännare klingar namnet förstås välbekant då han gjorde en kort sejour på tolv matcher i just Vimmerby säsongen 2014/2015. 

Jussi Salo berättar att Väsby kommer till mötet mot VH med hela truppen tillgänglig. 

– Som läget är nu har vi alla spelare tillbaka. Vi hade en period med mycket sjukdomar, så uppehållet kom väldigt lägligt för vår del. 

Ni kommer från en säsong i Hockeyallsvenskan. Är det ett givet mål att ta sig tillbaka direkt?

– Nej, självklart vill vi tillbaka dit, men vi känner ingen press att göra det redan till nästa säsong. Sedan är det så att vi gärna vill vara med och bråka med topplagen.

Tabellen just nu

1) Nybro 15 poäng
2) Karlskrona 12
3) Väsby 10
4) Dalen 9
5) Kalmar 6
6) Hanviken 6
7) Vimmerby 6
8) Mariestad 4
9) Huddinge 4
10) Skövde 3

Tisdagens omgång: Dalen-Skövde, Huddinge-Karlskrona, Kalmar-Mariestad, Tyresö/Hanviken-Nybro, Vimmerby-Väsby

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!