Derbyförlust för VH

Vi tar det positiva först. Hela 997 åskådare såg derbyt mellan VH och Boro. Det negativa ur Vimmerbyögon sett: det blev förlust - 3-6.

Boro jublar och Vimmerby Hockeys Fredric Jaensson deppar efter förlusten i derbyt.

Ishockey2009-01-29 07:17

Ni som läste om derbyt inför matchen vet att Vimmerbys formkurva rent poängmässigt inte var så värst bra.
Inte blev den bättre efter derbyt.
Men - VH borde ha vunnit.
Detta av främst ett skäl: det stora spelövertaget i den sista perioden.
De två första var förhållandevis jämna, med liten fördel för VH i första och det motvända för Boro i mittperioden. En period som för övrigt slutade 3-20 i skottstatistik, men sånt tryck hade definitivt inte gästerna.
Vimmerbys tränarpar Nils-Gunnar Svensson och Joachim Norell, med starka kopplingar till just Boro/Vetlanda, var trots förlusten samlade efteråt. Känslorna inombords kanske var i uppror, men det märktes inte utåt.
- Jag tycker vi pumpar på riktigt bra i inledningen av matchen. Vi hade bland annat ett stolpskott och bra energi. Tyvärr fick vi ingen utdelning, säger Svensson.

Två mål i boxplay
Efter den "vilda" anstormningen hade VH svårt att skapa heta lägen, liksom Boro/Vetlanda. Ändå kom 0-1 och 1-1. Vimmerbys sena kvittering av Jim Nordh.
Mittperioden blev hafsig och spelnivån var inte särskilt hög. Boros lille kvicke tekniker Joakim "Myggan" Andersson briljerade förvisso stundtals som vanligt när han är i Vimmerby ishall.
VH:s ledningsmål var snyggt och det kom i numerärt underläge. Eric Johansson kom fri och satte vackert 2-1. Han fick ett likadant läge senare i matchen, men om detta återkommer vi...
Innan perioden var till ända hann Boro både kvittera och ta ledningen. 3-2-målet kom även det i spel numerärt underläge - i slutminuten.
- Det var ett dåligt powerplay och Tim (Dickinson) tappar pucken och dom kan sätta pucken i mål, säger Nils-Gunnar Svensson.