DERBYHETSEN: ”VH måste ha vunnit på Lotto”

I kväll träningsmatchar Vimmerby Hockey borta mot Tranås AIF. Och direkt är derbyhetsen igång. – Jag vet vilka löner Vimmerbys Östersunds-trio hade i fjol. VH måste ha vunnit på Lotto för att ha råd med dem, säger Tranås nye tränare Charles Franzén, i fjol i just Östersund.

Petter Runesson, ny i Vimmerby från Östersund.

Petter Runesson, ny i Vimmerby från Östersund.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2016-08-17 13:00

När Västerviks IK i våras tog klivet upp i allsvenskan stod det klart att Vimmerby Hockey skulle gå miste om de heta derbymatcherna i HockeyEttan kommande säsong. Därför jublades det högt i klubben när Tranås flyttades från den västra till den södra serien.

Något alldeles extra

– Jag har förstått att de här matcherna av tradition är något alldeles extra, säger Tranås nye tränare Charles Franzén, som i fjol tränade Östersund IK, varifrån VH har värvat trion Kalle Johansson, Petter Runesson och Kristoffer Backman.

– Tre oerhört bra killar, som är kanontillskott i vilken HockeyEttan-klubb som helst.

– Men jag vet vilka löner de hade i Östersund i fjol och vi i Tranås var inte i närheten av att kunna värva dem. Med tanke på den storsatsning Vimmerby gör så måste de ha vunnit på Lotto, skrattar Franzén.

Vimmerby inledde säsongen med att besegra Skövde IK hemma i söndags med klara 4-1. I kväll väntar Tranås borta och en förväntat tuffare match.

”Intressant lag”

– Vårt lag ser intressant ut. Visst, ny tränare och många nya spelare, så det kommer ta en tid att få ihop, men lagbygget känns riktigt bra. Vi har ett åldersspann som är intressant och gruppen har satt sig fint på kort tid, säger Charles Franzén.

Vad tror du om den kommande söderettan då?

– Den är nog ett snäpp bättre än övriga serier och kommer bli stentuff. Troja kommer definitivt finnas med däruppe. Sedan har vi Kristianstad och då Vimmerby som har satsat. Men det ska spelas om det också, skrattar TAIF-tränaren.

Vimmerby Hockey åker till Tranås i kväll med samma manskap som slog Skövde hemma den gångna helgen, med enda skillnaden att Mattias Magnusson vaktar målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!