Derbysviten intakt för VIK

Efter två perioder hade gästande IK Oskarshamn en 1-0-ledning mot Västerviks IK. Under några rasande minuter i tredje perioden ändrades allt. Matchen fick till slut avgöras på straffar, där VIK:s Patrik Blomberg blev enda målskytten.

Ishockey2017-10-15 16:37

I slutet av första perioden gav IKO:s nyckelforward Manuel Ågren IKO ledningen efter fint förarbete av Lukas Elvenes. I den andra tog VIK över - utan att få utdelning.

I den tredje? Ja, då hände allt.

VIK vände till 2-1 genom två mål på 29 sekunder. Inte ens 90 sekunder efter 2-1 fick VIK en straff som Joacim Hedblad missade. 30 sekunder efter det var det straffdags igen. Denna gång för IKO. Victor Löfstedt fick ner Fransson men fick inte in pucken.

Istället pangade Joakim Englund in 3-1 (hans första allsvenska mål). Åtta sekunder senare var det reducerat.

Tillställningen lugnade ner sig en aning men det var över 60 minuter en grinig, grisig och tuff match. IKO skulle också komma ikapp. Ett höstlöv från Tom Linder styrdes in av inlånade Ludvig Elvenes till 3-3 - då återstod drygt fem minuter av ordinarie tid.

Av den resterande ordinarie matchtiden var gästerna närmast ett segermål. Men det skulle krävas övertid för att skilja derbykombattanterna åt.

Joacim Hedblad prickade ribban redan efter 12 sekunder, Emil Wahlberg sick-sackade sånär in pucken, IKO hade också bud på segervrål. Närmast var Kevin Marshall som fick gott om tid framför Fransson. Dock: inget suddenmål och således straffar.

Patrik Blomberg blev stor hjälte när han lirkade in segerpucken mellan benen på Ragnewall i IKO-kassen.

Fakta och plusbetyg:

Västerviks IK - IK Oskarshamn 4-3 (0-1, 0-0, 3-2)
HockeyAllsvenskan, omgång 8

Första perioden: 0-1 (19:03) Manuel Ågren (Lucas Elvenes, Arsi Piispanen)

Andra perioden:

Tredje perioden: 1-1 (02:51) Joacim Hedblad (Andreas Frisk, Oskar Drugge), 2-1 (03:20) Patrik Blomberg (Christopher Fish, Oskar Carlsson), 3-1 (09:31) Joakim Englund (Emil Wahlberg, Oskar Svanlund), 3-2 (09:39) Niklas Johansson (Victor Löfstedt, Joakim Hagelin), 3-3 (14:53) Ludvig Elvenes (Tom Linder, Lukas Elvenes)

Avgörande straff: Patrik Blomberg

Utvisningar: VIK 4x2 min, IKO 4x2 min

Skott: 32-33 (7-12, 15-7, 10-13, 0-1)