"Det är ett privilegium att ligga i topp"

Vimmerby Hockey kunde knappast ha fått en bättre start på vårserien. Laget har spelat fem matcher och vunnit varenda en. På söndag är det dags igen och då kommer Borås på besök. "Nu måste vi inse att det är vi som är jagade", säger tränaren Phil Horsky.

VH vann en match och förlorade en mot Borås i grundserien.

VH vann en match och förlorade en mot Borås i grundserien.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-11 12:00

Trots den perfekta starten på vårserien råder det inte någon belåtenhet i VH-lägret. Tränaren är noga med att poängtera vikten av ödmjukhet.
– Det gäller att vi är hungriga varje dag och att vi inte är nöjda. Jag tycker att vi fortfarande kan utveckla alla områden i vårt spel, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey.
Vad är det som har fungerat bra under de senaste matcherna?
– Det har klickat bra med lagspelet överlag. Nu har vi mer balans i spelet utan puck samtidigt som vi blivit farligare i anfallszonen. Fysiskt sett är vi också starkare.

VH vann sin senaste match, borta mot Dalen (4–0), utan att egentligen övertyga.
– Första perioden var lite svagare från vår sida men sedan höjde vi oss. Det är också en viktig del som vi utvecklat. Nu vet vi att även om vi har en dålig fas eller period så klarar vi oss utan problem. Det viktigaste är att vi inte vilar eller slappnar av, säger VH-tränaren.

Söndagens motståndare, Borås, ligger näst sist i serien och har tagit fem poäng på fyra matcher. VH toppar serien med sina 19 poäng på fem spelade matcher.
– Nu måste vi förstå läget och inse att det är vi som är jagade. Det finns inga lätta matcher längre. Januari blir en nyckelmånad och gör vi en bra månad nu så har vi bra chans, säger Horsky och fortsätter:
– Det är ett privilegium att ligga i topp och det är bara kul.
Vilka styrkor ser du hos Borås?
– Det är ett bra lag med spets, som till exempel Henrik Eriksson. Borås är alltid bra strukturerade och har många tekningsvarianter och "set plays" som är farliga. Det är verkligen ingen lätt match.

I VH har flera spelare tagit kliv och höjt sig under de senaste matcherna. Formkurvan för hela laget pekar spikrakt uppåt.
– Jag är nöjd med attityden killarna har visat. Det är svårt att nämna enstaka spelare eftersom det finns så många som tagit stora steg. Då pratar vi inte bara poängmässigt, vilket ofta är lätt att kolla på. När jag tittar på spelet överlag så märks det att grabbarna förstår spelet mycket bättre nu och är med på vad som behövs för att vinna.

Till söndagens match har VH alla spelare tillgängliga, med ett litet frågetecken för den unga backen Adam Lindblad.

Missa inte vår liverapportering från matchen på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är 16.00 på söndag.

Phil Horsky, tränare i VH, har lett laget till fem raka segrar i vårserien.
Phil Horsky, tränare i VH, har lett laget till fem raka segrar i vårserien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!