"Det är så här vi ska spela"

Vimmerby var i Ljungby och gjorde det omöjliga i höstas. Då var insatsen kanonbra och nu höll den samma klass. Det enda skillnaden var att de inte fick med sig några poäng denna gång. – Vi kommer inte torska många matcher efter nyår om vi kan tävla och jobba så här hårt, säger tränaren Jeff Hällegard.

Oskar Carlsson gjorde återigen en stark insats och hela hans femma låg bakom mycket.

Oskar Carlsson gjorde återigen en stark insats och hela hans femma låg bakom mycket.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2016-12-29 21:11

Få lag åker till Ljungby Arena och norpar poäng.
I grundserien lyckades Vimmerby med den bedriften efter en insats som höll hög kvalité.
I går var Vimmerby tillbaka där och svarade för en minst lika fin insats trots förlusten (2–4).
– Suddar man bort resultatet och bara tittar på prestationen så är jag mycket nöjd. Kan vi leverera den här prestationen i varje match efter nyår, då kommer vi bli sjukt svårslagna. Prestationen var strålande bra. Det är så här vi ska spela, säger Jeff Hällegard.

Vimmerby kvitterade till 2–2 i mitten av tredje perioden och hade Troja på gaffeln.
Sedan drog Vimmerby på sig två utvisningar och där var Troja hundraprocentiga, både 3–2 och 4–2 kom i spel fem mot fyra.
Hällegard var dock kritisk.
– Domarinsatsen var en katastrof. De två utvisningarna fattar jag inte, helt patetiskt att de tar dem i en sån här match. Det ändrar hela matchbilden, de ger ju dem chansen efter att vi spelat ut dem efter konstens alla regler.

Men insatsen tar de med sig och ger toppbetyg nu när serien tar ett kortare uppehåll över nyårshelgen.
– Vi gör en jättebra match, det sade både jag och Jeff till spelarna. Vi är sjukt stolta över spelarnas insats. Kan vi ligga på den här nivån prestationsmässigt finns det inte många lag som kan slå oss, säger Eric Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!