"DET HÄR ÄR INTE GODKÄNT"

Besvikelsen var enorm i VH-lägret efter matchen mot Visby. Det var ju inte så här säsongen skulle sluta. - Det är ett stort jäkla misslyckande, säger assisterande tränaren Morgan Persson lågmält i ledarrummet efteråt.

DJUPT BESVIKEN. VH-tränaren Tobias Jahr  tvingas konstatera att säsongen är över för Vimmerby efter dubbla förluster mot Visby.

DJUPT BESVIKEN. VH-tränaren Tobias Jahr tvingas konstatera att säsongen är över för Vimmerby efter dubbla förluster mot Visby.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2018-03-10 18:32

I rummet samlades tränarstaben, övriga ledare och delar av sportgruppen. Det gick nästan att ta på stämningen.

Alla var de ense om en sak: lördagens insats mot Visby höll inte måttet - långt ifrån. Säsongen är över mycket tidigare än vad de trott och önskat.

Visby var ett lag de skulle besegra.

"Vinner rättvist"

- Sett över två matcher vinner Visby rättvist. De spelar en tight slutspelshockey, helt efter sina förutsättningar. Det gör inte vi, säger Tobias Jahr.

Han är djupt besviken, men klar i sina analyser. Här finns inga ursäkter eller undanflykter. Bara ett konstaterande att VH inte höll för favorittrycket och inte presterade på den nivå de borde ha gjort.

- Det är ju så att våra ledande spelare inte kliver fram när det som mest behövs. Någonstans är det fel i systemet när vår fjärdekedja skapar mer och är hetare än vår förstalina.

- Jag tycker att Harlestams och Wigleys femma gör det bra. Och totalt är vi bra fram till att vi gör 3-1 i andra perioden. Sedan blir det för kladdigt och vi åker vid sargerna istället för att gå rakt på mål och skapa trafik framför deras mål, säger Jahr.

Hade ni kunnat göra något annorlunda?

- Nja, vi har varit övertydliga och verkligen tryckt på att vi ska gå hårt på mål och ta jobbet. Det här är inte godkänt. Vi har ett lag för kvalserien.

- Det är bara att konstatera att vi inte lever upp till förväntningarna, speciellt inte mot ett lag som vi själva valt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!