Det här ska inte Vimmerby Hockey tappa

Bra spel, många lägen, men noll poäng. Så såg det ofta ut för Vimmerby Hockey under grundserien i HockeyEttan. I söndagens match mot Borås var det tvärtom.

Jonatan Häggström Wedding är imponerad av att Vimmerby är så stabila.

Jonatan Häggström Wedding är imponerad av att Vimmerby är så stabila.

Foto: Peter Calén

Ishockey2020-01-13 11:30

Gästerna från Västergötland var bra i söndagens match. Kanske till och med bättre än Vimmerby. Borås hade ett snabbt, vasst anfallsspel och satte rejäl press på VH. Hemmalaget hade det tufft i anfallsspelet. De ettriga Boråsspelarna vann ofta tillbaka pucken i bra lägen och hittade möjligheter. 

Vimmerby kom igen, precis som efter den första perioden borta mot Dalen. Då höjde sig VH flera snäpp i andra och tredje perioden, vilket gav en seger med 4-0. Mot Borås var det en liknande uppryckning i andra perioden, även om det blev mycket mer spännande. Men seger blev det, med 2-1. 

Att VH vinner de här täta, tuffa matcherna, där spelet kanske inte fungerar fullt ut, är ett tydligt tecken på att laget är välmående. Under grundserien förlorade de många liknande matcher. Ja, Vimmerby förlorade till och med matcher där de dominerade. 

Mot Borås var det ingen särskilt bra insats egentligen. Tränaren Phil Horsky och de spelare jag pratade med var ganska missnöjda över insatsen. Den var "sådär". Trots det blev det tre poäng. Och om Vimmerby vinner när de spelar "sådär" undrar jag när de någonsin ska förlora. Det klart att de förmodligen kommer åka på någon nit snart, men jag tror inte att det blir många poängtapp. VH ser så oerhört stabila ut. 

Nu har det blivit sex raka segrar i vårserien - och plötsligt är det sju poäng ner till Kalmar på andra plats. Det är ett utmärkt utgångsläge. Två tredjedelar återstår, men så starka som Vimmerby Hockey har varit efter jul känns det ganska lugnt. Det här ska de inte tappa.

För övrigt var jag på handboll i lördags. Herrarnas EM, kanske ni tänker då, men nej. Jag var på en division tre-match. Hultsfreds HF tog emot KFUM Kalmar. Den mycket spännande matchen slutade 23-23. Surt för HHF, som satt i förarsätet större delen av matchen. Trots poängtappet var det en rolig upplevelse. Båda lagen bjöd på en hel del fina mål.

Handbollen i Hultsfred fick mig återigen att imponeras av liveidrotten här i trakten. För det första är det på de flesta evenemang gott om publik, oavsett nivå. Dessutom håller både kvaliteten och underhållningen hög nivå.

På Vimmerby Hockeys match mot Borås var det kanske inte så bra som kvaliteten kan vara, men underhållningen går ej att klaga på. Förhoppningsvis blir det mer publik framöver, med tanke på att Vimmerby går som tåget i fortsättningsserien.

Mathias Wigley och Anton Carlsson firar ett av målen i söndagens match mot Borås.
Mathias Wigley och Anton Carlsson firar ett av målen i söndagens match mot Borås.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!