VH aldrig nära poäng: "De vinner välförtjänt"

Tung onsdag för VH. Tafatt närkampsspel och svagt spel i powerplay var några faktorer som hjälpte Borås till en seger. "Vi brister i ödmjukheten", säger VH:s tränare Hampus Sylvegård efter 1–5.

Nä, det här var inget kul. VH föll mot Borås.

Nä, det här var inget kul. VH föll mot Borås.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-11-15 22:26

Nej, det ville sig inte alls för VH under onsdagskvällen hemma mot Borås. Det var visserligen en okej inledning från hemmalagets sida, men som bekant ändrar mål matcher och efter Borås kom ut från den första perioden med en 2–0–ledning släppte de aldrig in VH i matchen som fick se sig besegrade med 5–1. 

– De är bättre än oss och vinner klart välförtjänt. Jag tycker visserligen vi skapar en hel del chanser, men lyckas inte förvalta dem. Vi får sätta oss inatt och analysera varför och gå igenom det på träningen imorgon, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

En anledning kan vara den storspelande forne världsmästaren Konstantin Barulin i Borås-målet som stod på huvudet. Bara ett mål gick in bakom hans stolpar och det var efter en styrning från en Borås-back. 

– Han är riktigt bra i målet, det får vi ge honom. Trots det finns det såklart mycket att förbättra från vår sida. 

undefined
Full fart mot tre poäng. Borås vann överraskande mot Vimmerby.

VH-tränaren var inte nöjd med vad han fick se från sitt lag inställningsmässigt. 

– De vann fler närkamper än oss idag, det är en förutsättning för att vinna hockeymatcher. Vi brister i ödmjukheten i vissa moment och man märkte att Borås var hungrigare än oss och det gör mig lite irriterad, säger Sylvegård som även passar på att lyfta Borås: 

– Vi har två raka torsk mot dem nu. Det är ett bra lag vilket vi visste på förhand. Ändå står vi här med en förlust och det är ett tecken på hur jämn och bra ligan är. 

Anton Carlsson, assisterande kapten i VH, ansåg att sitt lag slarvade alldeles för mycket vilket straffade dem hårt. Till exempel släppte VH in mål i numerärt överläge och 3–0 från Borås kom genom ett friläge när Nico Joki kom ren från utvisningsbåset. 

– Vi gör det bedrövligt i powerplay och ger bort matchen där. Visserligen får vi en ganska bra start men sen är vi slarviga och de tar tillvara på lägen, vilket gör att vi tappar matchen. Vi får försöka att minimera slarvet framåt i kommande matcher, säger Carlsson. 

Trots att det skiljer en hel del poäng mellan lagen var även Anton Carlsson inne på att Borås gör en stark insats. 

– Oavsett tabelläge så är Borås ett bra hockeylag och alla matcher är riktigt tuffa. De kommer förmodligen göra det bra framåt också. 

VH–Borås:

Första perioden: 0–1 (09.35) Christoffer Häggblad, 0–2 (13.06) Gustav Arvidsson.

Andra perioden: 0–3 (34.40) Nico Joki, 0–4 (37.32) Anders Eriksson, spel 4 mot 5. 

Tredje perioden: 1–4 (40.33) Oskar Lindgren (Hugo Olilla), 1–5 (47.33) Niko Ahoniemi, straff. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!