"Det känns oerhört skönt..."

Förre Vimmerbytränaren Joakim Fagervall kan se fram mot en skön julhelg. Han njuter av hockeytillvaron. För första gången har IK Oskarshamn kvalificerat sig till superallsvenskan.

Succé. Joakim Fagervall har lyckats väldigt bra som tränare i IK Oskarshamn under hösten. IKO har redan säkrat en plats i superallsvenskan nästa år.

Succé. Joakim Fagervall har lyckats väldigt bra som tränare i IK Oskarshamn under hösten. IKO har redan säkrat en plats i superallsvenskan nästa år.

Foto:

Ishockey2002-12-10 09:16

Den 8 januari startar superallsvenskan i hockey. Dit har de åtta bästa allsvenska lagen i landet kvalificerat sig.
IK Oskarshamn är ett av dem. Något som inte ens tränaren Joakim Fagervall vågat hoppas innan säsongen startade:
- Ärligt talat så tror jag inte att någon hade räknat med att det skulle gå så bra som det har gjort.
Ge oss en förklaring till framgången?
- Kontinuitet är nyckelordet. Vi fick behålla många spelare från förra säsongen och har en stark lagsammansättning, där både spelare, vi ledare och styrelsen jobbar mot samma mål. Eftersom jag fick förnyat förtroendet att leda laget den här säsongen såg jag till att rensa bort "varbölderna" från laget. Spelare som tar för stort utrymme och har en negativ inverkan på laget, både på isen och i omklädningsrummet. Visst måste det finnas plats för egoister i ett lag, men det måste vara egoister som är ödmjuka. En annan förklaring till att det har gått bra är att vi har ett spel som vi kan och tror på. Vi har en otrolig stabilitet i laget, säger Joakim Fagervall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!