Det satt hårt åt – till slut gick det vägen för VSGF

Prestigemöte borta mot Lenhovda. Länge stod också matchen och vägde. Till slut fällde Virserums kvalitet avgörande. Med tre mål i den sista perioden tog laget en viktig seger via 4–1. "På det stora hela tycker jag ändå inte att vi gör någon bra match", säger tränaren Wictor Holmberg.

VSGF vann borta mot Lenhovda.

Ishockey2021-11-21 19:28

Efter att ha fått skjuta upp två matcher, har nu Virserum tagit två blytunga skalper i återstarten. För några dagar sedan besegrades Rydaholm i en knallhård uppgörelse. Avgörandet kom på övertid. Under söndagen blev det seger på nytt. Mötena mot Lenhovda brukar vara tuffa och ganska så jämna. Inget undantag den här gången. Lenhovda var i förarsätet efter den första perioden och hade också länge ledningen i mittperioden.

– Vi börjar matchen jäkligt bra, men får inte dit puckarna. Jag tycker vi var ganska så överlägsna i spelet och vinner skottstatistiken stort, säger Holmberg.

Med minuten kvar att spela i andra kom den så efterlängtade kvitteringen av Virserum. Elias Borgenäs var sist på pucken och kunde sätta 1–1.

Dramatiken fortsatte även i den avslutande perioden. En period där Virserum fick fart på målskyttet. Thomas Mansbridge fixade 2–1 efter 47 minuter och det gav VSGF luft under vingarna.

– Det var ett riktigt snyggt mål, där Thomas får en fin passning av Jordan (Fogerty).

Några minuter senare var ställningen 4–1 och trepoängaren var i hamn för de blåvita. Elias Borgenäs satte sitt andra mål för aftonen. Då hade vi spelat 51.03. Minuten senare avgjorde gästande Virserum definitivt då Olle Engqvist på egen hand ordnade 4–1.

Segern för VSGF innebär att de nu bara är en poäng bakom Rydaholm på tredje plats. Ett Rydaholm som har två matcher mer spelade.

I Virserum var Thomas Mansbridge, Elias Borgenäs och Robert Davidsson bäst.

Poäng Virserum: Elias Borgenäs 2+0, Olle Engqvist 1+1, Pavils Galsons 0+2, Thomas Mansbridge 1+0, Jordan Fogerty 0+1, Joel Stridell 0+1, Alexander Andersson.