Het seriefinal avgjordes i slutminuterna

Det stod 1–1 i matcher. Vem skulle ta hem tungviktsmötet i hockeytrean den här gången? Det blev precis så där ovisst vi väntat oss mellan Virserum och Åseda i seriefinalen. Derbyt avgjordes inte förrän i slutskedet, där Åseda drog det längsta strået och vann med 5–3. "Det kunde ha slutat hur som helst", säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Simon Dahl noterade sig i målprotokollet som vanligt - men var också inblandad i en del gruff mot sitt forna lag. I slutet drog han på sig ett matchstraff. Åseda vann ändå.

Simon Dahl noterade sig i målprotokollet som vanligt - men var också inblandad i en del gruff mot sitt forna lag. I slutet drog han på sig ett matchstraff. Åseda vann ändå.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-12-11 18:27

Förra gången blev det storpisk för Virserums SGF hemma mot Åseda, 1–7. Att det skulle bli betydligt jämnare den här gången var ingen högoddsare. Visst blev det så. Ett Virserum med starkt självförtroende efter bortavinsten mot just Åseda nyligen och alla segrar laget nått sedan slutet av oktober, fick också en fin start i derbyt. 

undefined
Alexander Andersson gjorde mål i derbyt.

VSGF satte både 1–0 (Jordan Harding Bautista) och 2–0 (Thomas Mansbridge) med tio minuter spelade. I slutminuten fick så Åseda ett psykologiskt viktigt mål genom Fabian Bohman. Det var samma visa i slutet av mittperioden, i Virserumledning 3–2. Precis i slutet kvitterade Åseda igen.

Skulle det här påverka Virserum?

Nja, det var nog inte det som var avgörande. Men tendensen från de två första perioderna fortsatte även i den sista. När allt stod och vägde och vi var på väg mot förlängning satte Liam Petersson 4–3 för gästande Åseda med mindre än fem minuter kvar av ordinarie tid. I slutsekunderna spikade Daniel Öhlund igen tillställningen när han satte 5–3 i öppen kasse. 

– Vad ska man säga. Det var en riktig bra hockeymatch, med hög fart och intensitet. Synd bara att vi förlorade. Tråkigt också att vi fick två spelare skadade med förmodade hjärnskakningar. Både Otto (Svensson) och Shuan Lymer var snurriga i skallen efter smällar, säger Wictor Holmberg. 

Han gav hela laget beröm för insatsen, med extraplus till Otto Svensson, Jordan Fogerty och Derek Chin. 

Förre Virserumsprofilen Simon Dahl drog på sig ett matchstraff i slutet efter en checking from behind. En förseelse som skapade starka känslor i hemmalägret. 

Då Rydaholm vann i förlängningen hemma mot TAIF Löfstad innebär det här att Virserum ännu inte säkrat en plats topp tre och spel i Alltrean.

VSGF-Åseda: 3-5

Första perioden: 1–0 (4.14) Jordan Harding Bautista, 2–0 (10.06) Thomas Mansbridge (Jordan Fogerty, Pavils Galsons), 2–1 (19.00) Fabian Bohman. Andra perioden: 2–2 (25.29) Simon Dahl), 3–2 (26.43) Alexander Andersson (Jordan Fogerty, Karl Torstensson), spel 5/4, 3–3 (38.53) Alexander Berglund, spel 5/4. Tredje perioden: 3–4 (55.20) Liam Petersson, 3–5 (59.48) Daniel Öhlund i öppen kasse. 

Skottstatistik: 34–34. 

Det blev tätt och jämnt mellan VSGF och Åseda
Det blev tätt och jämnt mellan VSGF och Åseda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!