"Det var lite mellanmjölk"

Vimmerby Hockey har inga planer på att förstärka truppen till slutspurten av grundserien. ”Händer det inget oförutsett kör vi på med de spelarna vi har”, säger tränaren Phil Horsky.

Foto:

Ishockey2018-11-20 20:30

För drygt två veckor sedan presenterade VH den kanadensiske forwarden Tyler Coulter. På papperet var det en mycket intressant värvning.

Men verkligheten blev en besvikelse. Det var strul med arbetstillståndet – och sportsligt gav Coulter ett svalt intryck på träningarna.

I helgen avbröts samarbetet utan att kanadensaren spelat en enda match.

– Det gick inte som planerat. Då var det bättre att gå skilda vägar, säger Phil Horsky.

Var inte Coulter tillräckligt bra?

– Man kan väl säga så här: det blev lite mellanmjölk av hela situationen. Med tanke på allt strul, och de ekonomiska kostnaderna, var det inte värt att chansa. Det finns svenska spelare som kan göra samma jobb till lägre kostnad.

Enligt VH-tränaren är det inte aktuellt att förstärka truppen i det här läget.

– Springer vi på rätt spelare kanske det händer något. Men annars kommer vi inte värva någon ny spelare de närmaste veckorna. Vi kommer inte att chansa i onödan.

– Vi är nöjda med hur truppen ser ut för tillfället, även om Pontus (Johansson) skadade sig senast. Han blir borta i minst två veckor. I övrigt ser det bra ut.

Det återstår sex matcher av grundserien. Vimmerby toppar tabellen, tre poäng före tvåan Kristianstad.

– Det är bara att fortsätta som tidigare. Ibland behöver jag påminna killarna om att de har gjort det bra hittills. Det finns en anledning till att vi leder serien.

I nästa mening poängterar Phil Horsky att det är hårt jobb som gäller. Varje dag.

– Vi är ett jagat lag som måste bevisa oss hela tiden.

Hur har du analyserat söndagens förlustmatch mot Hanhals?

– Vi hade behövt vara lite mer desperata framför deras kasse, men det var ändå en bra match. Jag var inte så besviken efteråt.

På onsdag väntar Helsingborg på hemmaplan. Vad blir viktigast?

– Att vi stöttar varandra i positionsspelet och håller uppe farten. Vi får inte bli stillastående. Helsingborg är ett hårt arbetande lag som sätter mycket press.

Martin Pärna och Pelle Ström missade matchen mot Hanhals på grund av sjukdom respektive skada. De är tillbaka i truppen på onsdag.

– Jag räknar med att Martin och Pelle kan spela, säger Phil Horsky.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!