Devils föll – trots dubbla mål av Bratt

Svenske Jesper Bratt gjorde två mål och en assist i säsongsöppningen i NHL. Det räckte dock inte för New Jersey, som föll mot Arizona efter att svensken missat en straff.

Karel Vejmelka i Arizona-målet räddar Jesper Bratts straff.

Ishockey2023-10-14 05:49

Det dröjde till mitten av andra perioden och underläge 0–2. Men när Jesper Bratt väl kom igång var det han som stod för det mesta på hemmaarenan Prudential Center.

Svenskstjärnan, som i juni skrev på ett nytt kontrakt med New Jersey värt 63 miljoner dollar (närmare 690 miljoner kronor), fick in sin första puck för säsongen efter att ha fått en passning från Jack Hughhes, som han lyckades trycka förbi Karel Vejmelka i bortakassen.

Knappt fem minuter senare kvitterade New Jersey genom Dougie Hamilton. För framspelningen stod Bratt – som med drygt en minut kvar av period två slog till med sitt andra mål.

Hemmalagets 3–2-ledning stod sig en bra bit in i sista akten. Men med drygt sex minuter kvar på uret tog Nick Schmaltz vara på ett numerärt överläge. Efter en mållös förlängningsperiod fick drabbningen avgöras på straffar.

Där missade både Jesper Bratt och lagkamraten Timo Meier sina chanser medan både Nick Bjugstad och Nick Schmaltz gjorde mål för sitt Arizona, som därmed vann och knep den extra poängen.

Nattens andra NHL-match var en betydligt mer ensidig historia, där Pittsburgh Penguins bortaslog Wahington Capitals med 0--4, efter bland annat två mål signerade Sidney Crosby och en assist av Erik Karlsson.