Diö och Rydaholm istÀllet för DjurgÄrden: "Har sin charm"

Han gjorde succé som assisterande trÀnare för Vimmerby Hockey förra sÀsongen. Nu Àr Wictor Holmberg tillbaka som trÀnare för Virserum. "Det har sin charm att möta Diö och Rydholm ocksÄ istÀllet för DjurgÄrden och Björklöven", sÀger han inför Virserums premiÀr hemma mot NÀssjö pÄ söndag.

Wictor Holmberg var assisterande trÀnare för Vimmerby Hockey förra sÀsongen, men valde att gÄ tillbaka till uppdraget som trÀnare för Virserum istÀllet för att hÀnga med VH till Hockeyallsvenskan.

Wictor Holmberg var assisterande trÀnare för Vimmerby Hockey förra sÀsongen, men valde att gÄ tillbaka till uppdraget som trÀnare för Virserum istÀllet för att hÀnga med VH till Hockeyallsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-09-27 17:30

Han fick chansen att uppleva sitt livs hockeyÀventyr med Vimmerby förra sÀsongen. Andra plikter i livet kallade dock sÄ han valde att inte följa med laget upp i Hockeyallsvenskan.

Varför?

– Jag blev pappa i vĂ„ras och dĂ„ kĂ€ndes det rĂ€tt att ta ett kliv tillbaka och Ă€gna mer tid Ă„t familjen, sĂ€ger Holmberg som nĂ€r Sporten nĂ„r honom har tagit lite pappaledighet och har en lugn fredag.

Hade han varit kvar i VH hade han suttit i Östersund istĂ€llet.

– Att lĂ€gga sĂ„ mycket tid i buss för en hockeymatch Ă€r inte det roligaste. Skulle jag Ă„ka till Östersund sĂ„ hade jag hellre gjort det för en fisketur, sĂ€ger Wictor Holmberg som nu fĂ„r följa VH och Hockeyallsvenskan med intresse frĂ„n TV-soffan mestadels.

undefined
VH:S trÀnarduo Wictor Holmberg och Hampus SylvegÄrd.

Har du mycket kontakt med din tidigare trÀnarkollega Hampus SylvegÄrd?

– JodĂ„, vi hörs en hel del och bollar lite frĂ„gor. Jag Ă€r vĂ€ldigt tacksam att jag fick en sĂ€song tillsammans med honom. Jag har utvecklats mycket i min coachning och ledarskap efter att ha samarbetet med honom.

Den erfarenheten fÄr Holmberg ta med sig till sitt nygamla trÀnaruppdrag i Virserum. Laget gjorde ocksÄ lite av succé förra sÀsongen dÄ de tog sig till kvalserien och fick spela mot gamla storklubben Vita HÀsten.

Hur ser du pÄ Ärets upplaga av Hockeytrean?

– Jag tror att grundserien kan bli mycket jĂ€mnare Ă€n pĂ„ mĂ„nga Ă„r. Det finns inget givet strykgĂ€ng som man bara kan Ă„ka och hĂ€mta poĂ€ngen emot. NĂ€stan alla lag har som vi mĂ„nga nya spelare i truppen. NĂ€ssjö, Diö, Skillingaryd och Rydaholm ser starka ut. Sedan har Ă€ven Eksjö fĂ„tt in del unga duktiga spelare som gör vĂ€rnplikt pĂ„ orten. Det kĂ€nns vĂ€ldigt öppet.

Vad har ni för mÄlsÀttning?

– Vi siktar pĂ„ en plats bland de tvĂ„ frĂ€msta sĂ„ vi tar oss till Alltrean.

Finns det fog för den optimismen dÄ? Jo, Virserum har flera unga, hungriga och duktiga spelare i truppen. Men i nulÀget Àr inte bredden som bÀst. Dessutom finns det frÄgetecken kring vissa nyckelspelare.

undefined
Martin PÀrna provspelar för en dansk klubb den hÀr veckan, men Àr fortfarande aktuell som spelande assisterande trÀnare för Virserum.

Hur blir det med Martin PĂ€rna?

– Han har varit ivĂ€g och provspelat för en dansk klubb i veckan. PĂ„ söndag fĂ„r vi besked om hur han gör. Vi har haft en bra dialog och jag Ă€r fullt införstĂ„dd med att PĂ€rna Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n fĂ€rdig som hockeyspelare bara för att han har fyllt 30 Ă„r. Skulle det blir sĂ„ att han spelar med oss sĂ„ fĂ„r vi in en spelare som blir oerhört vĂ€rdefull för laget.

undefined
Simon Dahl har inte bestÀmt sig för om det blir spel i Virserum den hÀr sÀsongen.

Förra Äret hade Simon Dahl och Pierre Gustavsson framtrÀdande roller i laget. Ingen av dem Àr kontrakterade i nulÀget.

– Pierre Ă€r inte aktuell just nu vad det lĂ„ter. DĂ€remot har jag haft kontakt med Simon Dahl. TyvĂ€rr har han varit sjuk den hĂ€r veckan sĂ„ han Ă€r inte aktuell just nu, men kan bli det senare förhoppningsvis.

Hur stor trupp har ni?

– För tillfĂ€llet Ă€r det lite tunt med bara 13 utespelare och tvĂ„ mĂ„lvakter. Till premiĂ€ren har vi lĂ„nat in tvĂ„ spelare frĂ„n Åseda. Jag har lite andra krokar ute sĂ„ det kan fyllas pĂ„.

undefined
Adam Dahl tillhörde Vimmerby Hockey A-trupp förra sÀsongen och Àr nu i Virserum i Är. Han kan bli ett stort utropstecken för laget.

Är det nĂ„got av nyförvĂ€rven som du vill lyfta fram?

– Adam Dahl Ă€r ny frĂ„n VH och han har imponerat stort pĂ„ mig. Han gjorde tre mĂ„l i en trĂ€ningsmatch mot Eksjö nyligen. Han kommer att fĂ„ en viktig roll bĂ„de pĂ„ och utanför isen.

Tidigare har VSGF haft en hel del utlÀndska spelare i laget.

Kan det bli aktuellt med nÄgon sÄdan vÀrvning?

– Att fĂ„ in nordamerikanska spelare kĂ€nns lĂ„ngsökt. Det Ă€r bĂ„de för dyrt och krĂ„ngligt. Men jag utesluter inte att vi kunde testa nĂ„gon spelare frĂ„n Finland eller Tjeckien exempelvis.

Lagen i serien

Division 3 E: Diö GoIF, Eksjö HC, HC Hawks, Lenhovda IF, NÀssjö HC, Rydaholms SK, Skillingaryds IS, Virserums SGF.

Ettan och tvÄan samt bÀsta treorna gÄr till Alltrean.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!