Division 2-drömmen krossad - tränaren fortsätter

Fullsatta läktare och Virserums viktigaste match på många år. Då kom storförlusten – 2–7 mot Sölvesborg. Det gör nu att drömmen om division 2 förblev just en dröm.

Tungt nederlag och uttåg för Virserum som föll med 2–7 mot Sölvesborg i föreningens viktigaste match på många herrans år. Foto: Ossian Mathiasson

Tungt nederlag och uttåg för Virserum som föll med 2–7 mot Sölvesborg i föreningens viktigaste match på många herrans år. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2017-03-20 07:54

Efter den helt otroliga vändningen mot Nässjö i fredags hade Virserum världens läge.

Vid seger, som var kravet, mot Sölvesborg på söndagskvällen skulle de sätta sig själva i en guldsits inför sista omgången och haft division 2-platsen i egna händer. 

Men det blev inga poäng överhuvudtaget trots att ortsborna gick man ur huse.
– Vi gör en bra första halva av matchen men vi saknade energi. Matchen från i fredags var tung och tog mycket kraft, vi hade inte energi för att ladda om och lösa detta, säger tränaren Fredrik Pettersson. 
Liam Pettersson, född 1999, reducerade till 1–2 i powerplay efter 30.45 och sex minuter senare fick laget en ny chans i numerärt överläge. 
Då blev det mål – i Virserums kasse. 

Efter 1–3 orkade inte VSGF resa sig och förlusten skrevs till 2–7. Christoffer Velander gjorde 2–7-målet.
– Så här tätt inpå så är man ju jättebesviken men om några dagar när man tittar tillbaka på säsongen kommer man självklart känna en stor stolthet. Det kommer killarna också känna, säger Pettersson. 

Med vilka ord vill du summera denna säsong?
– Vi har gjort en helt fantastisk säsong där vi är med och krigar om en division 2-plats till näst sista omgången av kvalserien. Sen ska man ha med sig att vi har haft en rätt tunn trupp och ändå fått ihop det. All heder till sportgruppen, spelarna och ledarna – vi har gjort ett bra jobb tillsammans. 

På frågan om hur tankarna går inför kommande säsong svarar Fredrik Pettersson blixtsnabbt. 
– Jag är klar. Vi kom överens för några veckor sedan och jag funderade inte så länge. Jag trivs jättebra i klubben och många jobbar för att det ska vara bra. 

Nu ska sportgruppen sätta sig ner och inventera årets trupp och titta på eventuella nyförvärv.
– Kan vi behålla våra toppspelare och få in ytterligare några toppar och bli bredare, så kommer det bli jättebra. Det ska bli en rolig resa. 

Jim Nordh, en av de division 1-spelare som anlände från Vimmerby till Virserum inför säsongen, är fåordig om sin framtid. 
– Jag vet inte än, det får framtiden utvisa, säger Jim Nordh. 

Han tyckte inte att hans lag var riktigt där i matchen mot Sölvesborg. 
– Vi tömde oss ganska rejält i fredags, det var en del tunga huvuden. Sen fick de några enkla mål och kom in framför mål alldeles för lätt. Just nu är man mest besviken, säger Nordh. 

Karl Torstensson var bäst i Virserum. I onsdagens betydelselösa avslutningsmatch väntar Åstorp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!