Djurgården bröt sviten: "Skönt och viktigt"

Efter sex raka förluster bröt ett pressat Djurgården sviten. Första segern för 2023 kom mot seriesuveränen Modo som nollades, 3–0. –Skönt och viktigt. Förhoppningsvis är vi på rätt spår, säger forwardsstjärnan Linus Klasen.

Linus Klasen håller undan för Modos Mikkel Aagaard när Djurgården bröt förlustsviten mot serieledande Modo.

Linus Klasen håller undan för Modos Mikkel Aagaard när Djurgården bröt förlustsviten mot serieledande Modo.

Foto: Christine Olsson/TT

Ishockey2023-01-20 21:25

Det var Djurgårdens första vinst i hockeyallsvenskan sedan den 27 december då AIK besegrades med 5–2.

Två dagar senare vann AIK och Djurgårdens förlustsvit inleddes.

Nu tog SHL-jagande Djurgården revansch på seriesuveränen Modo som bara för två dagar sedan vann uppe i Örnsköldsvik med 6–3.

Liam Öhgren, Wiktor Nilsson och Edvin Hammarlund (i tom kasse) gjorde hemmamålen och målvakten Matthew Galajda, som ersatte JVM-målvakten Carl Lindbom, höll nollan och tog 26 skott.

Öhgren tvingades dock kliva av skadad efter en period.

"Gnälliga" supportrar

Djurgården långa segerlösa svit har skapat irritation i supporterleden och inte blev det bättre när sportchefen K-G Stoppel i en intervju med hockeynews tidigare i veckan kallade fansen för "gnälliga".

Något han senare bad om ursäkt för på klubbens webbplats.

Linus Klasen har inte upplevt stjärnfyllda Djurgårdens situation som pressad.

– Nej, det tycker jag inte. Vi är en bra grupp, ett skickligt lag och vet vad vi kan. Det gäller att få ihop alla bitar till slutspelet börjar. Det är klart att folk har åsikter, så är det alltid, men nu är vi på rätt köl och visade att vi kunde, säger Klasen.

Fortfarande ont

Den 36-årige eleganten kom in till ett redan stjärnfyllt lag under säsongen.

Han fick en bra start, men tvingades sedan vila i en månad på grund av ljumskproblem. Nu gjorde han sin tredje match.

Och Klasen ser fortfarande plågad ut av ljumskarna.

– Det känns. Men får planera lite mer hur man spelar, sedan i powerplay kan man spela som vanligt. Det gäller att bidra med det man kan. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre, säger han.

Djurgården är fortfarande kvar på femte plats, på samma poäng som fyran Södertälje.

Modos serieledning är fortfarande stor. Laget leder med tio poäng före tvåan Björklöven, som vände två tvåmålsunderlägen i toppmötet mot Mora och vann med 5–4 efter förlängning.

Djurgården var stor favorit inför säsongen om en snabb SHL-återkomst, nu är i alla fall den negativa sviten bruten. Knappt två månader återstår till slutspelet börjar och allt ska avgöras.

Linus Klasen menar att den tiden behövs.

– Ja, absolut. Man går igenom saker under en säsong och det är inte bara guld och gröna skogar. Bara för att det är Djurgården får man ingen lätt resa, vi måste förbereda oss på bästa sätt och vara redo när det gäller, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!