Djurgården derbysegrare igen

Djurgården vann även det andra Stockholmsderbyt i hockeyallsvenskan över AIK, nu med 5–2. –Att vi stängde ner dem totalt i sista, det får vi ta med oss, säger Djurgårdens Olle Liss.

Djurgårdens Olle Liss efter att ha utökat ledningen till 4–2 mot AIK.

Djurgårdens Olle Liss efter att ha utökat ledningen till 4–2 mot AIK.

Foto: Christine Olsson/TT

Ishockey2022-12-27 17:09

Första derbysegern för säsongen kom först på övertid. Den andra blev målmässigt större. Men det var jämnt i två perioder, och Djurgården gjorde 3–2 först ett par minuter före sista periodvilan.

Olle Liss svarade för 4–2 i den tredje minuten i sista perioden och Daniel Brodin gjorde 5–2 efter 8.50, Liss svarade då för sin andra assist för kvällen. Men särskilt nöjd var han inte med lagets spel, trots segern och tre egna poäng.

– Det var lite derbykänsla, inget riktigt skönspel. Stundtals får vi till vårt eget spel, annars är det mycket nerver, studsande puckar och tillfälligheter. Men på det stora hela, i sista stängde vi ner dem totalt, det får vi ta med oss, säger Liss till C More.

Möts igen på torsdag

AIK har chans till snabb revansch. Lagen möts igen på torsdag i Avicii arena.

I och med segern är Djurgården kvar på andra plats, 14 poäng efter ledande Modo som vann med 4–1 över Västerås. AIK är kvar på tolfte plats.

Tidigare under tisdagen gjorde AIK ett krisdrag och tog in den förre tränaren Roger Melin i staben. Han blir rådgivare till den sportsliga ledningen.

"Vi har under senare hösten utvärderat samt vridit på saker och ting och tittat på vad vi kan göra för att hjälpa oss framåt", säger sportchefen Christoffer Malm till klubbens webbplats.

"Det känns bra att vi får in Roger med sin erfarenhet och personlighet."

Analys från läktaren

Melin ska analysera matcherna från läktaren och vara ett bollplank till tränarstaben.

"Jättekul att vara tillbaka i AIK. Jag har lärt känna Anton (Blomqvist, huvudtränare) genom åren så när han ringde och frågade om jag ville hjälpa honom och laget kändes det inspirerande", säger Melin som senast var tränare för AIK 2019-2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!