Djurgården en match från hockeyallsvenskan

I tredje perioden gav sig Djurgården in i kampen igen. Men laget kan ändå vara utslaget ur SHL på lördag, efter att ha förlorat med 3–5 mot Timrå på Hovet under torsdagen och nu ligger under med 0–3 i matcher. –Nu har vi verkligen inget att förlora, säger Djurgårdstränaren Joakim Fagervall i C More.

Timrås Ty Rattie efter målet mot Djurgården.

Ishockey2022-03-31 22:04

SHL:s nedflyttningskval, som avgörs i bäst av sju matcher, kan avgöras redan i nästa match – om Timrå då tar sin fjärde seger. Djurgården förlorade nämligen för tredje matchen i rad under torsdagen, när man tog emot Timrå i SHL:s nedflyttningskval.

"Var nervöst"

På Hovet var det gästerna som styrde och ställde inledningsvis. Trots att Timrå fick sitt första mål bortdömt tog man ledningen genom Robin Hanzl halvvägs in i första perioden.

– Det var en tuff match idag, säger Hanzl i C More.

– Det var lite nervöst men till sist avslutade vi matchen med 5–3.

Hemmalagets hopp tändes i andra när Eric Gelinas i powerplay lyckades kvittera, men två snabba Timråmål till i andra – och ett fjärde genom Ty Rattie i början av tredje – gav gästerna en skön 4–1-ledning.

Men då gav sig Djurgården in i kampen igen. Och med två mål på kort tid, signerade Cameron Shilling och Filip Cederqvist, var Timrås ledning reducerad till 4–3 med halva tredje perioden kvar.

Men Timrå höll emot och när Djurgården sedan plockade ut målvakten med en minut kvar av sista satte Ziyat Paigin 5–3 för Timrå och avgjorde därmed matchen.

– Det var inte vasst nog, konstaterade Fagervall i C More och fortsatte:

– Vår felprocent i vårt spel är för hög.

"Pressen är redan hög"

Lagen möts igen den 2 april. Vinner Djurgården inte då spelar de i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Ett pressat läge för laget, men det kan vara en fördel, säger tränaren.

– Vi såg en desperation idag som vi inte har sett tidigare, säger Joakim Fagervall och syftar på reduceringarna i den tredje perioden.

– Nu har vi verkligen inget att förlora. Men det är klart det är jobbigt att vi hamnat i det här läget. Pressen är redan hög.