Djurgården får ny anläggning när Hovet rivs

Hovet ska rivas. Då flyttar Djurgården några stenkast söderut. Två ishallar ska byggas där en ska ha kapacitet för cirka 2 000 åskådare och vara hemmaplan för Djurgårdens SDHL-lag.

Hovet ska rivas. Arkivbild.

Hovet ska rivas. Arkivbild.

Foto: Duygu Getiren/TT

Ishockey2022-09-19 11:17

Djurgården kommer att börja spela i Avicii Arena till säsongen 2025–2026.

Klassiska Hovet, där Djurgården tränar och spelar matcher, ska så småningom rivas och Stockholmsklubben har letat efter en ny plats att bedriva sin verksamhet på.

Det kommer att bli i Tallkrogen, några minuter söder om Globenområdet. Stockholms stad har gett grönt ljus för för utveckling och långsiktigt ägande av en träningsanläggning för Djurgården.

Två ishallar ska byggas och vara hemvist åt klubbens herr- och damlag, juniorlag och äldre ungdomslag. Damlaget ska även spela sina matcher i en av hallarna som ska ha en kapacitet på runt 2 000 åskådare.

"Äntligen kan vi få anläggningsmässiga förutsättningar för vår verksamhet som är jämförbara med alla klubbar i SHL. Ett nödvändigt beslut för klubbens framtid och elithockeyn i Stockholm. Anläggningen kommer förstås att betyda mycket för våra seniorlag, men också för junior- och ungdomsverksamheten", säger sportchef K-G Stoppel till klubbens webbplats.

Byggandet planerar att starta om tre till fyra år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!