Djurgården segrade i Stockholmsderbyt

Djurgården besegrade SDE med 3–2 efter straffar i SDHL. Alice Östensson satte den avgörande straffen.

Djurgården besegrade SDE i SDHL. Arkivbild.

Ishockey2022-10-22 18:20

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och SDE blev en jämn historia.

Efter en mållös första period gav tyskan Nicola Eisenschmid Djurgården ledningen.

Då vaknade SDE till och vände på steken. Nederländskan Kayleigh Hamers kvitterade först till 1–1 i numerärt överläge. Därefter gjorde SDE:s Mathea Fischer 2–1, vilket stod sig till periodvilan.

Djurgårdens Alexis Mauermann satte 2–2 sju minuter in i slutakten. Fler mål än så blev det dock inte. Matchen fick därför avgöras på straffar.

Efter elva missade straffar lyckades Djurgårdens Alice Östensson få pucken i mål, vilket innebar att Djurgården gick segrande ur Stockholmsderbyt.

– Det är så klart skönt att vi vinner, men vi gör ingen bra match i dag, säger Östensson i Cmore.

Djurgården ligger fyra i tabellen sju poäng före femman SDE.

Tidigare under dagen besegrade serieledande Luleå HV71 med 5–0.

Linköping besegrade AIK med 5–4 i förlängning. Därtill besegrade Modo Göteborg med 3–0.