Djurgården vann direkt efter tränarbytet

Tränarbytet i krisande Djurgården fick omedelbar effekt. 5–2-segern hemma mot Tingsryd var säsongens blott fjärde trepoängare för stockholmarna.

Linus Klasen var en av Djurgårdens målskyttar. Arkivbild.

Ishockey2023-11-07 21:24

Efter en stapplande start på hockeyallsvenskan och fredagens 0–2-torsk hemma mot Nybro såg Djurgården till slut inget annat val än att inleda den här veckan med att sparka klubbikonerna Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson, tränare respektive assisterande tränare.

Dagen därpå stod tabelltolvan åter på Hovets is – och bjöd på en flygande start. Matchen mot Tingsryd var bara 64 sekunder ung när Anton Gradin snappade upp en retur och petade in ledningsmålet inför segertörstande hemmafans.

Det ryktas att Hans Särkijärvi, nu tränare i Visby Roma, ska återvända till Djurgården men tills vidare är det Michael Holmqvist (tidigare assisterande) som har tagit över huvudansvaret i båset. Han fick en del att grubbla över när Tingsryd – trots spelövertag för hemmalaget – i slutet av första perioden vände till 2–1 med två mål inom loppet av 20 sekunder.

Den stora merparten av de 4 151 åskådarna kunde till slut ändå gå hem med ett leende på läpparna. För på sju effektiva minuter i slutet av mittronden pillade Djurgården in tre mål signerade Olle Liss, Fredrik Schlyter och Linus Klasen.

1–2 hade blivit 4–2, vilket såg ut att bli slutresultatet ända tills Gradin avslutade målskyttet i tom kasse med bara två sekunder kvar. Tre poäng och ett litet steg i rätt riktning för Djurgården, som klättrar till elfte plats och står på 18 poäng efter 14 matcher.

I tisdagens andra match åkte serieledande Björklöven på en redig snyting. "Löven" föll med 0–5 borta mot bottenlaget Västervik, som i och med segern lämnar över jumboplatsen till Östersund.