Djurgården vidare efter kontroversiellt slut

Det blev favoritsegrar över hela linjen i SM-kvartsfinalerna i SDHL. Men Djurgårdens 2–1-seger mot Linköping blev kontroversiell.

Allie Munroe blev segerskytt när Djurgården slog ut Linköping i SM-slutspelet. Arkivbild.

Ishockey2021-03-03 22:13

Linköpings Linnea Johansson sträckte jublande armarna i luften med två minuter kvar när hon trodde att hon kvitterat – men domaren vinkade avvärjande och menade att Johanssons skott prickat ribban.

Några målkameror används inte i SDHL.

– Jag tycker den tar i ribban inne i målet, säger Johansson gråtandes till SVT.

I stället blev Djurgårdens Allie Munroe matchvinnare med sitt 2–1-mål i mitten av den tredje perioden.

Därmed blir det de fyra första lagen från grundserien som tar sig till semifinal. Alla som segrare med 2–0 i matcher.

Djurgården ställs mot överlägsna grundserievinnaren och SM-guldfavoriten Luleå.

– Vi har haft väldigt bra go' de senaste matcherna och kommer in med stort självförtroende. Vi gillar att slå ur underläge, säger Djurgårdsforwarden Andrea Dalen till SVT.

Luleå besegrade AIK 8–2 sedan Ronja Savolainen varit matchens dominant med två mål och tre assist.

Brynäs nollade SDE för andra kvartsfinalen i rad. Efter 6–0 på bortaplan blev det 5–0 på hemmaplan. Nu väntar HV71 i semifinalen.

Jönköpingslaget vann en förlängningsrysare över Modo på bortaplan i måndags, i den andra matchen blev det klara 6–2.

Semifinalerna, som avgörs i bäst av fem matcher, startar på söndag.