Djurgårdens profilvärvning: Klasen klar

Hockeyallsvenska Djurgården har landat en riktig profilvärvning. Forwarden Linus Klasen, 36, är klar för klubben. "Vi är enormt glada över att få in Linus", säger sportchefen K-G Stoppel.

Linus Klasen, här i Luleå, är klar för Djurgården. Arkivbild.

Linus Klasen, här i Luleå, är klar för Djurgården. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2022-10-24 12:01

Avtalet sträcker sig över tre år, meddelar Djurgården på sin hemsida.

Klasen lämnade Luleå och SHL efter säsongen 2013–2014 för spel i schweiziska Lugano. Sedan dess har 36-åringen – bortsett från en säsong i Luleå 2020–21 – blivit kvar i Schweiz. Totalt noterades puckartisten för 251 poäng på 265 matcher i den schweiziska högstaligan.

"Han är en spelare som besitter en grymt hög skicklighet, framförallt i det offensiva spelet. Men han är även en spelare som genomgående utvecklats och har med åren blivit betydligt mer ansvarstagande i sin roll. Från att först ha setts mest som en råtalang är han idag även en stor lagspelare", säger K-G Stoppel.

Djurgårdens förhoppning är att Klasen ska vara spelklar till helgen, på fredag ställs klubben mot Klasens tidigare klubb Södertälje, därefter väntar Vita Hästen på lördag.

"Jag hade ett samtal med Linus i somras, ett förutsättningslöst sådant. Jag kollade lite vad hans planer var för framtiden och han förklarade sin familjesituation. Det framkom att det inte låg så långt borta att komma hem till Sverige och till Stockholm", säger K-G Stoppel och avslutar:

"Senare under hösten fick jag en förfrågan från Linus om vi var intresserade. Självklart svarade jag ja på den frågan, och därifrån har det gått fort. Vi är verkligen glada att ha gått i mål och det här känns grymt kul".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!