Domen: Boden både vinner och förlorar med 5–0

Nu har Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd kommit med de väntade besluten att tilldöma Boden och Karlskrona 5–0-segrar i de hockeyettan-matcher som motståndarlagen vägrat att spela. Boden förlorar dock två andra matcher med 0–5 efter att ha använt en okvalificerad spelare.

Boden och Karlskrona har tilldömts flera 5–0-segrar. Arkivbild.

Boden och Karlskrona har tilldömts flera 5–0-segrar. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2021-10-28 12:25

Boden använde en spelare som var i klubben för att provspela i tre ligamatcher, vilket Finlands ishockeyförbund uppmärksammade det svenska förbundet på. Det innebär att segrarna mot Kiruna och Teg omvandlas till 0–5-förluster, medan resultatet i förlustmatchen mot Kalix, 3–4, står kvar.

När det gäller de ospelade matcherna har Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd fattat beslut i fyra matcher. Lagen som straffas med 0–5-förluster är Bodens motståndare Örnsköldsvik och Kalix samt Karlskronas motståndare Mörrum och Vimmerby.

Det finns fler ospelade matcher som tävlingsnämnden ska ta beslut om.

Att motståndare vägrar att spela i Boden respektive Karlskrona beror på att Boden och Karlskrona dragit sig ur hockeyettans samarbete kring tv-avtal. Riksidrottsnämnden har gett klubbarna rätt att stå utanför ligorna. Svenska ishockeyförbundet har bett klubbarna att spela matcherna och rekommenderar tävlingsnämnden att utdöma 0–5-förluster till lag som uteblir från matcher.

Ishockeyförbundet ska starta en utredning om klubbar har rätt att stå utanför ligaorganisationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!