DOMEN FÖR "YXHUGGET": Flera matchers avstängning och böter för SSK-spelaren

”Yxhugget” på Västerviks Oscar Karlsson blev först ett Södertälje SK:s Michael Schumacher matchstraff. Nu har disciplinnämndens dom fallit. SSK:aren stängs av i fem matcher och tilldöms 6 000 kronor i böter.

Oscar Karlsson, VIK.

Oscar Karlsson, VIK.

Foto: Mikael Kindman

Ishockey2016-08-25 13:48

I tisdagens träningsmatch mellan VIK och SSK attackerade Södertäljeforwarden Michael Schumacher Västerviks Oscar Karlsson med ett klubbslag i nacken – i samma stund som slutsignalen ljöd.

I dag kom domen från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd: Schumacher stängs av i fem matcher – fyra träningsmatcher plus premiären av HockeyAllsvenskan – och ska därutöver betala 6 000 kronor i böter för sitt tilltag.

– Det var en ren olyckshändelse, jag tappade balansen efter att han tacklat mig. Jag vill betona att jag aldrig skulle göra så där medvetet, och jag vill be om ursäkt, uttalade sig Schumacher till sitt försvar i torsdagens tidning.

VIK:s Dan Pettersson såg annorlunda på händelsen:

– Ett riktigt psykbryt. Det brinner i mig när jag ser sådana där fula grejer, de får inte förekomma på en hockeyrink. Nu hoppas jag verkligen att han kommer att bli avstängd under några matcher.

Och mycket riktigt, en avstängning blev det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!