Dramat lever – Troja lyckades inte säkra avancemang

Blir det Troja/Ljungby eller Nybro som tar den allsvenska platsen? Det återstår att se. De sistnämnda har fortfarande en liten chans att ta den, efter onsdagkvällens omgång.

Nybro 28 april 2021 21:09

Nybro – Hudiksvall 7–1

Kommentar: Hemmalaget gjorde processen väldigt kort med "Hudik" – även om det dröjde till 19:54 in i den första perioden innan Janne Väyrynen gjorde 1–0-målet. Efter det rann det bara på. I mellanakten gick Nybro upp till hela 5–0 och avgjorde tillställningen.

Men Väyrynen och gänget nöjde sig inte där. Efter 6–0 fick Hudiksvall in en reducering och spräckte sin målnolla, innan Nybro avslutade med att göra 7–1. 

 

Troja/Ljungby – Mariestad 3–2 (efter förlängning)

Kommentar: Troja fick inte en lika enkel resa som Nybro i sin hemmamatch. Visserligen gav Jesper Ylivainio Ljungbylaget ledningen i mitten på den första perioden. Mariestad kvitterade i sin tur, i mitten på den andra. Troja fick sedan en smakstart på sistaperioden och tog ledningen på nytt, den här gången genom Karl Olofsson. Den ledningen stod sig bara i 32 sekunder, för då hittade Joonas Alanne rätt och skickade in 2–2-målet. 

Sist dessa lag möttes bjöd man bland annat på över 150 utvisningsminuter (!) under matchen. Den här gången var det inte lika illa, men det blev återigen hett och tufft med en del utvisningar, särskilt i den avslutande perioden. 

Målen lät vänta på sig, och matchen gick till förlängning. Där klev Karl Olofsson fram för Troja och gjorde det ytterst viktiga målet som betyder att hans lag fortsatt håller sig tre poäng före Nybro i toppen inför den sista omgången. 

 

Tabellen (med en omgång kvar att spela):

1) Troja/Ljungby, 11 poäng
2) Nybro, 8 poäng 
3) Hudiksvall, 7 poäng
4) Mariestad, 4 poäng

 

På fredag spelas den sista och avgörande omgången. Då ser schemat ut enligt följande: Mariestad–Nybro och Troja–Hudiksvall

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Kvalserien till Allsvenskan
Ishockey

Stor spänning i kvalserien – Troja föll på straffar

Ishockey

Kvalserien drog igång igen – så slutade matcherna

Läs mer!
Ishockey

VH-konkurrenten har gjort klart med toppspelaren

Ishockey

Stora stjärnan uppges vara klar – klubben nekar

Ishockey

Kaptenen förlänger kontraktet med toppklubben

Ishockey

Fansen swishar – för att behålla VH-rivalens stjärna

Ishockey

Troja/Ljungby tillbaka i Hockeyallsvenskan

Visa fler