VH fick fira på Gotland: "Tufft att komma hit"

Det som såg så kassaskåpssäkert ut utvecklade sig till ett mindre drama. Men Vimmerby var ändå de som fick segerjubla i mötet med Visby/Roma. 3–2 och tre viktiga poäng med sig hem. "Det är tufft att komma hit", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Eddie Levin pangade in 2-0 i slutet av första perioden för VH.

Ishockey2024-02-21 22:10

Uppstigning i ottan, buss till Nynäshamn och färja till Gotland. Bättre uppladdning än vad VH-spelarna hade på onsdagen går ju att ha till en match.

Pigga från start var de ändå. VH var dominanta i förstaperioden och vann den med 2–0 efter mål av William Alftberg och Eddie Levin. Sen hände något. VH var inte alls sig likt i den andra perioden och gotlänningarna fick in en reducering. I den tredje perioden kom sen också en kvittering.

undefined
Vimmerby såg ut att gå mot en säker seger på Gotland i ledning 2-0 efter första perioden. Visby/Roma kom igen, men till slut vann VH med 3-2.

Men vad gör det när man har en storspelande fjärdekedja? För insatsen från Isac Göransson, Filiph Åström och Gustav Karlsson var imponerande. Den sistnämnda fick dessutom avgöra med ett kyligt avslut som resulterade i 3–2. Karlsson i synnerhet fick också beröm av VH-tränaren Hampus Sylvegård efter matchen:

– Hela kedjan gör det bra. Framförallt "Gurra" i spetsen som är lugn och trygg i spelet. Det är roligt att han får den ytan i slutet och tar chansen. Han hade även ett skott i den andra perioden som hade kunnat bli mål.

undefined
Robin Christoffersson spelade bra i VH-målet.

Vad säger du om matchen överlag?

– Det är en ganska hafsig match. Det är tufft att komma hit. Först är det en lång resa och sen möter vi ett lag som spelar väldigt fysiskt, och som vill skapa många situationer med mycket kamp.

VH kan passa på att fira dubbelt. För utöver segern mot Visby/Roma tappade Halmstad poäng efter deras 2–1-förlust mot Tranås. Med två omgångar kvar är VH ny tabelltvåa, tre poäng före Halmstad.