Dramatik när Dalen slog VH och säkrade Allettan

Vimmerby Hockey föll med 6–1 hemma mot Dalen i sista omgången.Det innebar att VH tappade seriesegern till Kalmar och att Dalen tog den sista platsen till Allettan.

Dalen vände och vann mot VH och fixade därmed en plats i Allettan.

Ishockey2021-11-24 21:20

Matchen hann knappt börja innan VH:s snabbskrinnare Lucas Jidenius åkt sig fri och ordnat 1–0. Efter 10 minuter fick VH läge i power play, men det ville sig inte bättre än att Dalen kvitterade med en man mindre på isen. VH-målvakten Robin Christoffersson fick sedan vittja nätet en gång till innan perioden var över.

I upptakten av andra perioden kom även 3–1 till Dalen som visade lite hetare vilja sporrade av möjligheten att nå Allettan.

När Dalen fick sin första chans i power play i mitten av andra perioden visade Dalens poängkungar Jesper och Martin Thörnberg prov på sin förmåga och spelade fri Adam Hirsch som rakade in pucken i öppen bur till 4–1.

Fem minuter in i tredje perioden punkterade Dalen matchen med 5–1 och till slut blev det 6–2.

Trots förlusten såg det ut som att VH skulle ta hem seriesegern. Mörrum ledde med 4–1 hemma mot Kalmar halvvägs in i matchen. I och med att Kalmar vände och vann med 7-4 vann de serien på bättre målskillnad. Samtidigt fick det konsekvensen att Dalen knep femteplatsen tack vare bättre målskillnad än Mörrum och tog fixade en plats i Allettan.

Målen:

Första perioden: 1–0 (00.18) Lucas Jidenius (Christian Lindberg), 1–1 (11.22) Kalle Hult, 1–2 (16.33) Adam Hirsch.

Andra perioden: 1–3 (21.16) Karl Jonsson, 1–4 (29.15) Adam Hirsch.

Tredje perioden: 1–5 (44.19) Kalle Hult, 1–6 (55.42) Hugo Rostedt, 6–2 (17.45)

VH jubel efter Lucas Jidenius tidiga ledningsmål.