Vissa lag fixade kvartsfinalplatsen i afton. För andra väntar en oviss och helt avgörande match under lördagen. Så här slutade matcherna i åttondelsfinalerna.

Så här slutade matcherna i åttondelsfinalerna.

Ishockey2021-04-02 19:07

TEG–TROJA: 2–4 (0–2 i matcher)

Kommentar: Det blev bara två matcher i den här serien. Troja avfärdade Teg enkelt hemma i Ljungby. I returen blev det jämnare, men Troja numret större ändå. Tremålsskytten från i tisdags, Alexander Bjurström, satte tonen även i den här matchen när han gjorde 0–1. Troja gjorde sedan ytterligare tre mål på raken innan Umeålaget putsade till siffrorna.

HUDDINGE–ÖSTERSUND: 3–2 (1–1 i matcher)

Kommentar: Östersund fick en pangstart och gick fram till 0–2 efter nio minuters spel. I det läget hade de kopplat ett starkt grepp om kvartsfinalplatsen, men Huddinge skulle inte ge sig. Hemmalagets sena reducering till 1–2 kom i ett psykologiskt viktigt skede. Lika viktigt kom kvitteringen efter blott 20 sekunders spel i mittperioden. Även här låg förre VH-spelaren Björn Jonason bakom målet med en assist. Segermålet hade också en stark VH-prägel, då förre Vimmerbyspelaren Christian Blomqvist gjorde 3–2 i slutminuterna.

DALEN–MARIESTAD: 1–2 (0–2 i matcher)

Kommentar: På förhand en av de jämnaste fighterna i åttondelsfinalerna. Så blev det också. Kanske något överraskande blev det Mariestad, vilket var det lägre rankade laget, som drog det längsta strået. Tobias Aronsson satte 0–1 i den första perioden och Lucas Jidenius fyllde på med 0–2 i mittperioden. I slutet av andra reducerade Jakob Grönhagen till 1–2. Det blev matchens sista mål.

NYBRO–BORLÄNGE: 8–2 (2–0 i matcher)

Kommentar: Borlänge gav Nybro en match fram till mitten av mittperioden, sedan tryckte Nybro gasen i botten. 8–2 till slut och 2–0 i matchserien. Det blev en favoritseger. Nybro till kvarten.

HUDIKSVALL–PITEÅ: 2–1 (1–1 i matcher)

Kommentar: Lukas Enqvist segerskytt i tredje perioden, när han satte 2–1 och tvingade fram en tredje och avgörande match på lördag.

BODEN–KALIX: 7–0 (1–1 i matcher)

Kommentar: Proppen ur för favorittippade Boden. Hade två raka nederlag mot Kalix. Nu visade de var skåpet skulle stå och vann stort i Norrlandsmötet. 50–21 i skott och 5–0 i sista perioden säger det mesta. En assist av förre VH-spelaren Pontus Johansson.

FORSHAGA–VISBY: 2–3 (1–1 i matcher)

Kommentar: Borta dåligt, hemma bra. Det är inte så det brukar heta. I Visby fall är det så. Forshaga vann stort på Gotland i tisdags. I Värmland fick Visby revansch - efter förlängning. Alex Ek frälste Visby med 3–2-målet efter 92.22.