Dramatiskt när VSGF vann hemmapremiären

Virserum knep efter ett dramatiskt slut alla tre poängen i hemmapremiären mot Lenhovda. Gästerna hämtade ikapp ett tremålsunderläge under den sista perioden, men VSGF kunde till slut vinna med slutsiffrorna 6–5.

Efter ett dramatiskt slut och tappad tremålsledning kunde Virserum till slut gå vinnande i hemmapremiären mot Lenhovda med 6–5. Foto: Ossian Mathiasson (Arkiv)

Ishockey2017-10-12 19:53

Hemmalaget Virserum fick en kanonstart mot Lenhovda. Med sju minuter spelat av den första perioden var VSGF redan uppe i en 3–0-ledning. Efter de första 20 minuterna var ställningen 4–1 och hemmalaget hade ett bra grepp om matchen.
– Vi gör en bra första period men därefter går det betydligt sämre och vi går ner oss ordentligt, menar VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

I den andra perioden gjorde båda lagen var sitt mål och ställningen blev 5–2 inför den tredje och sista perioden. Gästerna började sakta men säkert tugga sig tillbaka i matchen medan Virserum började spela svårt och satte varandra i knepiga situationer. Med fem minuter kvar hade Lenhovda kvitterat matchen till 5–5. Matchen såg sedan ut att gå mot förlängning, men med 46 sekunder kvar stänkte Jesper Jansson in segermålet 6–5 för Virserum.

– Det är tur att man har ett bra hjärta. Vi gör ingen bra match, men jag måste ge Lenhovda en eloge för sin insats.

Virserum fick tre tvåmålsskyttar i matchen i form av Robin Ekström, Christoffer Velander och Jesper Jansson. Bäst i hemmalaget var målvakten Robert Davidsson.