Dråplig sargstuds när Björklöven vann mot Timrå

Den hockeyallsvenska finalen är i gång. Och efter 60 minuters spel är det Björklöven som är i förarsätet mot Timrå. Björklöven vann den första finalmatchen på bortaplan med 6–3 där en märklig sargstuds inledde gästernas forcering.

Tyler Vesel (tvåa från höger) stod för ett märkligt mål mot Timrå. Arkivbild.

Ishockey2021-04-18 20:54

Mål av Björklövens William Eriksson och Timrås Viktor Lodin gjorde att Timrå och Björklöven följdes åt i första perioden.

Men mittenakten var Björklövens -- främst tack vare en sargstuds av det märkligare slaget.

"Lite turligt"

8.05 in i perioden tog sig Tyler Vesel över rödlinjen och tanken var att dumpa ner pucken djupt i anfallszon. Timrås målvakt Jacob Johansson såg också det scenariot framför sig och tog sig ner bakom målburen för att möta pucken.

Men den kom aldrig dit.

Vesel träffade kanten av plexiglaset, precis ovanför sargen, varpå den fick en osannolik studs och letade sig rätt in i det öppna målet till 2–1.

– Jag kände att den skulle gå in efter studsen. Den såg ut att gå mot målet, så det var lite turligt, säger Vesel i C More.

Björklöven rundade av andra perioden med att utöka ledningen tack vare ett lågt backskott signerat Karl Johansson.

Björklöven hade fortsatt bra koll på Timrå och fyra minuter in i tredje perioden ordnade Francis Perron 4–1.

Timrå skulle dock hamna i målprotokollet i sista perioden – men inte tillräckligt ofta. Sebastian Hartmann gjorde två mål men Björklövens JT Brown lyckades även han hitta rätt. Björklöven kunde avsluta söndagskvällen med ytterligare ett mål och vann med 6–3.

– Vi är här för att vinna hockeymatcher. Sen får det väl se ut som det vill egentligen, säger Björklövens tränare Hans Wallson i C More.

Noterbart i övrigt är att Björklövens målvakt Kevin Poulin storspelade. Han stod för flera viktiga räddningar och motade totalt bort 48 skott.