Drömmål i Örebrovändning: "Oerhört skönt"

0–2 blev till sist 5–2 mot favoritmotståndet HV71. Men mäktigast av allt var Örebrobacken Jonathan Anderssons drömmål. –Det är snyggt, alltså. Måste vara ett topptremål i karriären. Kändes oerhört skönt när den gick in och att vi då hade vänt matchen, säger han.

Örebros Linus Öberg. Arkivbild.

Örebros Linus Öberg. Arkivbild.

Foto: Erland Segerstedt/TT

Ishockey2021-01-09 20:40

Örebro föll annars tungt i torsdags i Malmö. Men hemma i Behrn arena där örebroarna bara gått poänglöst från en av 15 hemmamatcher tog alltså närkingarna snabb revansch.

– Vi visar att vi är starka här hemma, att det här är våran borg och att ingen ska komma hit och ta poäng.

Men gästerna från Småland fick en kanonstart. Redan efter 40 sekunder tryckte Axel Holmström in första målet bakom Örebromålvakten Jhonas Enroth.

"Sämst i världen"

Och att Jönköpingslaget kvarten senare skulle utöka ledningen när Fredrik Forsberg stänkte in pucken i öppen bur i spel fem mot tre var inte särskilt ologiskt då HV71 har ligans starkaste powerplay – samtidigt som Örebro är sämst med dystra 61,11 i procent.

– De är sämst i världen just nu, alltså sämre än Narvik, sade Åke Unger i C More

TT: Den dystra boxplaystatistiken – sätter sig det i bakhuvudet i det läget?

– Ja men lite grann gör det ju det. Tycker ändå att det sett lite bättre ut på slutet då vi ändrat några detaljer, men det gäller att jobba vidare på boxplayspelet, det är en vinnande faktor också, svarar Jonathan Andersson.

Örebro hämtade sedan upp underläget i mellanperioden. Först rakade Ludvig Rensfeldt in 2–1 på en retur. Och lite senare kvitterade forwarden Linus Öberg när han först drog målvakten Jonas Gunnarsson och sedan elegant lyfte in pucken i mål – och då är 20-åringen Örebros bästa målskytt med elva fullträffar.

Lyftning i krysset

Det dröjde sedan fyra minuter in i tredje perioden innan Jonathan Andersson visade upp sitt mäktiga drömmål. Örebrobacken tog pucken på egen blå, satte fart och bröt till sist in framför mål och lyfte upp 3–2 i krysset.

– Jag bröt den därnere. Sen kom vi i en två mot etta och (Linus) Öberg skrek på bortre, men backen täckte av där så jag försökte bara göra det bästa av situationen och skickade upp den ganska bra.

Drygt tio minuter senare satte också Robert Leino vackert 4–2 efter en superframspelning från Robin Kovacs. Joonas Rask skickade till sist in 5–2 i tom bur och Örebro ordande tredje segern av lika många möjliga mot HV71 denna säsong.

– Vi var inte riktigt vakna från början och får ett par tuffa utvisningar då. Men vi vet att vi är starka här hemma och gav oss verkligen fan på att vi skulle vända den här matchen, säger Jonathan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!