VH pressade Väsby men fick ge sig till slut

Vimmerby Hockeys säsong är över. Laget stod för en betydligt bättre insats borta mot Väsby på fredagskvällen, men föll med 5–3 till slut.

Väsby jublar efter 4-2.

Ishockey2022-04-01 21:10

Publiken hann knappt bänka sig i den välfyllda Renew Arena innan första målet föll. Efter 20 sekunder fick Väsby ett friläge och gjorde mål direkt. 1–1 kom minuten senare efter att Aku Alho skickat in en puck från blålinjen som styrdes in av Ludvig Vännström. Två minuter senare bjöd Väsby på ett riktigt fint anfall som resulterade.

2–1 stod sig perioden ut, men hemmalaget var närmast att få mer utdelning. Den kom istället sju minuter in i andra perioden. VH svarade snabbt med 3–2 efter att Tatu Kokkola fått en gratischans.

Väsby fick sedan in 4–2, men Hugo Enock såg till att hålla matchen vid liv genom att hitta rätt med ett skott från blålinjen.

Tredje perioden bjöd inte på särskilt många lägen. Väsby spelade smart och såg till att inte bjuda på något. VH tog ut målvakten två minuter från slutet, men fick se Väsby göra 5–3 i tom bur.

VH:s slutspel är därmed över. För fjärde säsongen i följd faller de på målsnöret och går miste om chansen att spela kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Målen:

Första perioden: 1–0 (0.20) Victor Andersson, 1–1 (1.36) Ludvig Vännström (Aku Alho), 2–1 (3.25) Gustav Eurenius.

Andra perioden: 3–1 (27.21) Victor Andersson, 3–2 (29.29) Tatu Kokkola (Lucas Jidenius), 4–2 (32.01) Calle Åsell, 4–3 (35.21) Hugo Enock (Tatu Kokkola).

Tredje perioden: 5–3 (59.29) Elias Lindström.

VH-jubel efter 1-1.