Målvakten drömmer om allsvenskt spel: "Haft kontakt"

Ju längre säsongen led, desto mer cementerad blev Robin Christoffersson som förstamålvakt i Vimmerby Hockey. 25-åringen stänger inga dörrar för en eventuell fortsättning i VH. "Än så länge sitter jag lugnt i båten", säger han.

Robin Christoffersson gjorde en bra säsong i VH:s mål. Blir det allsvenskt spel nästa säsong, eller stannar han kvar i Vimmerby?

Robin Christoffersson gjorde en bra säsong i VH:s mål. Blir det allsvenskt spel nästa säsong, eller stannar han kvar i Vimmerby?

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-04-12 20:45

Robin Christoffersson och Gustav Bågenvik kamperade ihop i Vimmerby Hockey den gångna säsongen. Målvakterna fick i princip dela på ansvaret i grundserien och en bit in i Allettan. Mot slutet fick Christoffersson däremot mer och mer ansvar och var sedan förstemålvakt när det verkligen drog ihop sig i slutspelet.

– För egen del så kändes det väldigt bra, säger Robin Christoffersson om sin debutsäsong i VH.

Han fortsätter:

– Jag är tacksam för förtroendet jag fick och för att jag fick jobba med Gustav (Bågenvik) och även Nanna (Holm Glaas, målvaktstränare). 

När Vimmerby Tidning pratar med målvakten är han i Karlskoga. 25-åringen är nämligen registrerad som tredjekeeper i det allsvenska laget, som för tillfället spelar semifinal mot HV71. 

– Det blev en omställning att komma hit efter att säsongen tagit slut med Vimmerby. Jag är ju tredjemålvakt, så man kanske inte får vara med till 100 procent på alla träningar och så, men det har ändå rullat på fint. 

En plats i ett allsvenskt lag nästa säsong är något som Christoffersson gärna hade sett.

– Ja, så är det. Många som spelar i division ett hoppas nog kunna få ta steget upp. Sen är det väldigt svårt att ta sig in, speciellt som målvakt. Det finns så många bra målvakter på marknaden, säger han och tillägger:

– Jag har varit och nafsat på allsvenskt spel tidigare i karriären. Nu känner jag mig mer mogen är någonsin och det hade givetvis varit väldigt roligt om det kunde bli så den här gången. Vi får se vad som händer.

Hur ställer du dig till en fortsättning i Vimmerby Hockey?

– Det är absolut aktuellt och intressant. Jag har haft lite kontakt med klubben. Än så länge sitter jag lugnt i båten och jag har inte tagit något beslut. Men jag trivdes väldigt bra i Vimmerby på alla sätt. Nu får vi se hur det blir med laget och vilka som blir kvar och inte. 

VH-säsongen tog som bekant slut för nästan två veckor sedan, då man åkte ut mot Väsby. Återigen fick man se sig utslagna i den allra sista rundan innan kvalserien.

– Klart att det var besviket efter det, speciellt med tanke på historien som finns i Vimmerby och att man fallit på målsnöret flera gånger tidigare. Det var skittråkigt, säger Robin Christoffersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!