Drömnamnet klar för Vimmerby Hockey: "Ser fram emot utmaningen"

Där satt den. Vimmerby Hockey presenterar ett drömnamn. Oskar Lindgren återvänder till klubben efter den korta sejouren i Tingsryd. "Det är skitroligt att vara tillbaka", säger Lindgren.

Backjätten Oskar Lindgren är tillbaka i Vimmerby Hockey.

Backjätten Oskar Lindgren är tillbaka i Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-05-08 15:03

Nyheten om Lindgrens återkomst sipprade ut för ett tag sedan, men nu är det helt bekräftat. Den 26-årige backen var hett eftertraktad på marknaden efter att ha storspelat i VH den gångna säsongen. Han var utlånad till såväl Västervik som Kalmar i Hockeyllsvenskan och gjorde även två matcher för Malmö i SHL. 

Till slut såldes han till Tingsryd och många var nog inställda på att han skulle stanna där kommande säsong. Nu är den Karlskogafostrade backen tillbaka i VH dit han kom första gången inför säsongen 20/21. Sedan dess har det blivit 50 poäng på 101 matcher i VH-tröjan.

Varför återvänder du till VH?

– Efter att ha spelat i laget i tre säsonger känns Vimmerby allt mer som hemma. Särskilt med tanke på att flickvännen och hennes familj kommer härifrån också. När jag fick möjligheten att komma tillbaka fanns det inget att tveka på. Det ska bli skitroligt att vara en del av laget igen.

Hur var det att följa kvalserien från sidan?

– Häftigt förstås. Det är ju hockey och allt kan hända. När det gick vägen mot Väsby borta så kände jag att de skulle fixa det. Det var väldigt starkt gjort.

Hur ser du på utmaningen att ta sig an Allsvenskan med VH?

– Visst kommer det bli tufft med tanke på de ekonomiska förutsättningarna. Samtidigt har VH visat att de är Hockeyettans bästa lag. Blir stommen kvar samtidigt som truppen kryddas till så kan det bära långt. Jag ser fram emot utmaningen jättemycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!