Drömperiod bakom Linköpings seger

Det gick lekande lätt. Åtminstone i en period. Och det räckte. Linköping vann mot Oskarshamn med 6–3 i SHL-ishockeyn – efter att ha gjort fyra mål i den första perioden.

Linköpings Simon Lundmark gjorde ett av målen mot Oskarshamn. Arkivbild.

Ishockey2020-12-15 21:20

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod. Det är nog vår bästa förstaperiod under säsongen. Det är bra. Vi ska göra det ännu bättre i andra perioden, sade Simon Lundmark, en av Linköpings målskyttar, i C More efter den första perioden.

Men det fortsatte inte lika lätt för hemmalaget. I mittenakten var gästerna tvungna att chansa en del, och det gav utdelning. Reduceringen till 4–1 kom i powerplay genom Pontus Näsén.

Och Oskarshamn fortsatte spela bra i powerplay i den tredje perioden. Både 4–2 och 4–3 kom i numerärt överläge – men då svarade Linköping. Två snabba mål: Jimmy Andersson till 5–3 och Jonas Junland till 6–3 på mindre än en minut och hoppet hos Oskarshamn släcktes lika fort som det tändes.

Segern tar Linköping upp på slutspelsplats medan Oskarshamn parkerar på tolfte plats i tabellen.