Drömstart för Elias Pettersson i NHL-premiären

Elias Pettersson fick en flygande start på NHL-säsongen. Svensken stod för ett mål och tre assist när Vancouver körde över Edmonton med 8–1 i NHL-premiären.

Elias Pettersson (i mitten) stod för fyra poäng när Vancouver vann NHL-premiären mot Edmonton med 8–1.

Ishockey2023-10-12 07:56

Det blev en drömstart på säsongen för Vancouver Canucks. Under natten vann man med hela 8–1 när laget gästades av Edmonton Oilers i NHL-premiären.

Den svenska storstjärnan Elias Pettersson stod för ett mål och tre assist i matchen. 24-åringen öppnade sitt poängkonto halvvägs in i den första perioden när han spelade fram till lagkamraten Conor Garland som utan vidare problem kunde sätta dit 1–0 till Vancouver.

Målet från svensken kom i den andra perioden när han tryckte dit 5–1 för hemmalaget. Utöver Pettersson var matchens stora stjärna Brock Boeser som stod för hela fyra mål i storsegern.