Drömstart för VH i hockeykvalet

Precis som väntat blev tisdagens playoff-möte mellan Vimmerby och Huddinge en rysare. Till slut vann VH med 5–3.

Vimmerby vann den första playoff-matchen.

Ishockey2020-03-03 21:13

Vi fick se en match som ändrade skepnad flera gånger. Huddinge inledde piggt och hade ett par byten där de snurrade runt i VH-zonen, utan att skapa några direkta farligheter.

Därefter var det VH för hela slanten i den första perioden.

Hemmlaget körde mer eller mindre över Huddinge. 2-0 efter 20 spelade minuter var i underkant. Utöver målen (Jesper Norbäck och Edwin Johansson) hade VH flera jättechanser att utöka ledningen. Bland annat prickade både Anton Carlsson och Jakob Karlsson målramen från nära håll. Noterbart är att Huddinge tog timeout efter bara 11:46. Så långt såg allt bra ut för Vimmerby.

Men i den andra perioden tappade hemmalaget kraft ju längre tiden gick. Efter ett dåligt powerplay mellan matchminut 25 och 27, där VH knappt tog sig in i offensiv zon, höjde sig Huddinge flera snäpp. De tog över spelet och efter 31:14 kom också den viktiga reduceringen till 2–1. Några minuter senare var det kvitterat. Därmed var ställningen 2–2 inför den tredje perioden. Det var upplagt för ett nytt drama i Vimmerby ishall.

Efter pausvilan kom Vimmerby ut med ny energi – igen. Lagkaptenen Jakob Karlsson, som varit en av Vimmerbys bästa spelare de senaste veckorna, satte påpassligt 3–2 när matchuret stod på 45:28. Han stötte in en målvaktsretur, efter att Christoffer Rasch avlossat ett tungt backskott.

Mitt i Huddinges kvitteringsjakt stack Vimmerby upp och satte 4–2 genom Jesper Norbäck. Då återstod det drygt fem minuter av matchen. Nyförvärvet från Grums har verkligen gjort succé i VH-tröjan.

I slutet recuerade Huddinge till 4–3. Men bortalaget kom aldrig närmare än så. Istället satte Anton Carlsson 5–3 i tom bur efter 59:32.

Nu har Vimmerby skaffat sig ett mycket bra läge att gå vidare till playoff tre. Nästa match spelas på fredag kväll i Huddinge. En eventuell tredjematch spelas på lördag. Också den i Huddinge.

Matchfakta

Vimmerby–Huddinge 5–3 (2–0, 0–2, 3–1)
Målen: 1–0 (4:37) Jesper Norbäck (Niklas Salo, Kristoff Kontos), 2–0 (10:02) Edwin Johansson (Jakob Karlsson, Nils Rygaard), 2–1 (31:14) Kim Lennhammer (Måns Krüger, Victor Andersson), 2–2 (36:17) Måns Krüger (Simon Eriksson), 4–2 (54:36) Jesper Norbäck (Kristoff Kontos, Christoffer Rasch), 4–3 (58:39) Måns Krüger, 5–3 Anton Carlsson.