Målkavalkad i tredje avgjorde för VH

Den inledande matchen i Hockeyettans slutspel mellan Vimmerby HC och Karlskrona HK slutade förkrossande 8–2 i VH:s favör. Hemmalaget körde över sina motståndare i tredje perioden.

Niki Koskinen skriker ut sin glädje efter 4-1 för VH.

Ishockey2022-03-22 21:15

Jämnt och målsnålt. Det var snacket inför det första mötet i bäst av tre. Det stämde i två perioder. Sedan tryckte Vimmerby gasen i botten och körde över sina motståndare.

På knappt nio minuter gjorde Vimmerby fem mål och gick från 2–1 till 7–1. Därmed var saken klar.

VH vann till slut med 8–2 och har ett rejält övertag på KHK inför fredagens returmöte i Blekinge.

Målen:

Första perioden: 0-1 (11.20) Daniel Andersson, 1-1 (14.50) Jacob Isaksson (Ludvig Vännström, Christian Lindberg), 2-1 (17.20) Tim Lindfors (Niki Koskinen).

Tredje perioden: 3-1 (40.27) Tatu Kokkola, (Gustav Jansson, Måns Krämer), 4-1 (43.32) Niki Koskinen (Pelle Ström, Ludvig Vännström),   5-1 (44.49) Ludvig Vännström, 6-1 (47.16) Lucas Jidenius (Pelle Ström), 7-1 (49.00) Niki Koskinen, 7-2 (50.58) Hugo Pettersson,  8-2 (52.05) Jakob Karlsson (Todd Winder).

Tim Lindfors jublar över 2-1 för VH.